11 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) BaÅŸkanı Prof. Dr. Muzaffer Åžeker, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece bir ülkeyi deÄŸil, tüm mazlum milletlerin destekçisi olacak bir milleti yeniden inÅŸa ettiÄŸini bildirdi.
TÜBA BaÅŸkanı Åžeker, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluÅŸunun öncüsü, bağımsızlık mücadelemizin meÅŸalesini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 81. yılında rahmet ve saygıyla andıklarını aktardı.
Åžeker, 57 yıllık ömrüne bir milletin özgürlük mücadelesini, hayatta kalma destanını sığdıran Atatürk’ün halkına olan inancını hiçbir koÅŸulda kaybetmediÄŸine iÅŸaret ederek, “O’nun inancı Türk milletinin umudunu büyüttü. Dünyanın ÅŸaÅŸkınlıkla izlediÄŸi bir lider olarak yaÅŸadığı çaÄŸa damga vurdu. KurtuluÅŸ Savaşı sürecinde millet ile omuz omuza vererek tüm olumsuz ÅŸartlara karşı elde ettiÄŸimiz zaferin mimarı oldu. Devletin ve milletin bağımsızlığı ile özgüvenimizi, onurumuzu, haysiyetimizi geri kazanmamızı saÄŸladı. Birlik, dirlik içinde olmanın yüksek bir deÄŸer olarak anlamını, kendimize olan güvenimiz ile cesaretimizin gücü sonucu elde edilen devletin, kıymetini öÄŸretti ve en önemlisi de halkımıza geleceÄŸe dair üstlendiÄŸi sorumluluk bilincini yerleÅŸtirdi.” ifadesini kullandı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün sadece bir ülkeyi deÄŸil, tüm mazlum milletlerin destekçisi olacak bir milleti yeniden inÅŸa ettiÄŸini aktaran Åžeker, “Bu duygu ve düÅŸüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaÅŸlarını, vatan uÄŸruna canlarını hiç düÅŸünmeden veren kahraman ÅŸehitlerimizi, gazilerimizi, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet ve ÅŸükranla yad ediyoruz.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
AA
İŞKUR 10. Olağan Genel Kurulu
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
390044 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
293721 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109327 kez okundu
4
Pegasus’tan İsrail kararı
51829 kez okundu
5
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
50032 kez okundu
Sanayi üretiminde daralma sürdü
Ukrayna Plakalı Taşıtlar İçin Süre Uzatımı Kararı
Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Ersoy gözaltına alındı
Şirketlerin kur farkı zararında muafiyet süresi yeniden uzatıldı
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’de görev değişimi
Adli emanette 3 anahtar dönemi
ABD’ye giriş yasağı: Yasaklı ülke sayısı 30’u aşabilir
Bursa’nın oto devinde kampanya
İmamoÄŸlu’nun yargılandığı diploma davası ertelendi
Antalya’da 4.9 büyüklüğünde deprem
Sanayi üretiminde daralma sürdü
Ukrayna Plakalı Taşıtlar İçin Süre Uzatımı Kararı
Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Ersoy gözaltına alındı
Şirketlerin kur farkı zararında muafiyet süresi yeniden uzatıldı
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’de görev değişimi
Adli emanette 3 anahtar dönemi
ABD’ye giriş yasağı: Yasaklı ülke sayısı 30’u aşabilir
Bursa’nın oto devinde kampanya
İmamoÄŸlu’nun yargılandığı diploma davası ertelendi
Antalya’da 4.9 büyüklüğünde deprem
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan