14 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
ErdoÄŸan’ın açıklamalarından satır baÅŸları;
Biz hem hazırlık, hem malzeme hem de müdahale konusunda saÄŸlam bir duruÅŸ gösteriyoruz.
Covid-19 hastalığını bulaÅŸtıranlar da Avrupa ve Amerika hikayesi olması düÅŸündürücüdür. Hastalığın teÅŸhisinde ve vaka sayısının artmasından sonra yetersiz kalmaları çok açıktır.
Türkiye tüm tedbirleri alarak hastalığın ülkemize girmesini geciktirmiÅŸtir. Hasta teÅŸhisini ve tedavisini baÅŸarılı ÅŸekilde yürütüyoruz.
Maske, test kiti ve temizlik malzemeleri baÅŸta olmak üzere gereken araçları kendi üretmemiz, bizi dışa bağımlılıktan kurtarmıştır. Yaygın ve modern hastane sayımızın ve hastane personelimizin önemi bu süreçte daha iyi ortaya çıkmıştır.
Türkiye bu küresel salgına ve onunla baÅŸlayan krize en hazırlıklı ülkelerden biridir. Tek yapmamız gereken, birliÄŸimize, beraberliÄŸimize, kardeÅŸliÄŸimize sıkı sıkıya baÄŸlı kalarak kurallara harfiyen uymaktır.
Bilim Kurulumuz hastalığın geliÅŸimini anbean takip ediyor. Alınması gereken tedbirler de tavsiye olarak bizlere iletiliyor. CumhurbaÅŸkanlığı olarak biz de kurumlarımız baÅŸta olmak üzere tüm geliÅŸmeleri göz önünde bulundurarak kararları gözden geçiriyor ve uygulamaya koyuyoruz.
Her bireyin kendi karantinasını, kendisi uygulamasıdır. Herkesin hassasiyet gösterdiÄŸini biliyor ve ÅŸükranlarımı sunuyorum. Ancak sayı azda olsa sosyal izolasyon, sosyal mesafe gibi kurallara uymayanları da görüyoruz.
Uygulamalı kuralları zorunlu hale dönüÅŸtürmemiz gerekiyor.
TEDBİRLERİ ARTTIRIYORUZ
Salgınla mücade çerçevesinde attığımız adımlara bu gece itibariyle yenilerini ekliyoruz. Kendi arabalarıyla ÅŸehirler arası yolculuk yapan vatandaÅŸlarımızı kontrole tabi tutuyorduk.
Bu gece itibariyle ülkemizin 30 büyükÅŸehirinde, Zonguldak ilimizi de araç giriÅŸ çıkışına kapatıyoruz. Bu ÅŸehirlerimize gıda temizlik gibi zorunlu ihtiyaç, lojistik araçlar dışında giriÅŸ çıkış yapılamayacaktır.
20 YAÅž ALTINA SOKAÄžA ÇIKMA YASAÄžI
İl pandemi ve il hıfsısıhha kurumları kendi ihtiyaçlarına göre, kendileri bu tedbirleri geliÅŸtirecektir. 30 büyükÅŸehir ile Zonguldak’taki araç giriÅŸ çıkışlarını 15 gün boyunca yasakladık. SokaÄŸa çıkma kısıtlamasını da 20 yaÅŸ altına çektik. 1 Ocak 2000 doÄŸumlulardan sonrası da bu geceden itibaren sokaÄŸa çıkamayacaktır.
65 yaÅŸ üstü sıkınta da 20 yaÅŸ altı sıkında deÄŸil gibi bir garantimiz yok. Temel ihtiyaç malzemeleri temin edilebilir. Dışarı çıkmak zorunda olan vatandaÅŸlarımız için de yeni bir uygulama baÅŸlatıyoruz. Pazar yerleri ve marketler gibi, insanların toplu bulunduÄŸu alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır.
Tüm bunlara ilave olarak Türkiye genelinde insan hareketliliÄŸini azaltmak için gereken tedbiri almayı sürdürreceÄŸiz. Gereken ilave tedbirler illerde alınıp uygulanabilecektir.
Sokaklar dahil tüm kamuya açık mekanlarda asla bir arada bulunulmayacak, sosyal mesafeye en az 3 adım olarak riayet edilecektir. İkazlara uymayanlara gereken idari ve adli cezalar tereddütsüz ÅŸekilde uygulanacaktır.
Ülkemide hayatı ne zaman normale döndüreceÄŸimiz 83 milyon olarak bizlerin elindedir.
PKK Mardin’de saldırdı: 1 işçi ÅŸehit
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
419127 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
295190 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
110895 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
79443 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
78832 kez okundu
Atatürk’ün Sağlık Devriminin Sessiz Mimarı
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
Atatürk’ün Sağlık Devriminin Sessiz Mimarı
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan