30 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Facebook Türkiye’ye temsilci atama kararı aldı

Facebook, Türkiye'de temsilci olarak bir tüzel kişilik atama sürecini başlatmaya karar verdiklerini duyurdu.

Facebook’tan yapılan açıklamada, Facebook’un, ifade özgürlüÄŸünün temel bir insan hakkı olduÄŸuna inandığı, bu deÄŸerleri korumak ve savunmak için küresel çapta çaba gösterdiÄŸi kaydedildi. 

Açıklamada, “Nitekim Türkiye’deki insanların yarısından fazlası arkadaÅŸlarıyla ve aileleriyle iletiÅŸimde kalmak, fikirlerini ifade etmek ve iÅŸletmelerini büyütmek için Facebook’a güveniyor.” ifadesi kullanıldı.

Türkiye’de kısa süre önce yeniden düzenlenen ve sosyal medya platformları için yeni yükümlülükler getiren 5651 sayılı Kanun hakkındaki geliÅŸmelerin ilk günden bu yana yakından takip edildiÄŸi belirtilen açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

“Yasadan etkilenen diÄŸer bazı ÅŸirketler gibi, yeni düzenlemeler doÄŸrultusunda Türkiye’de temsilci olarak bir tüzel kiÅŸilik atama sürecini baÅŸlatmaya karar verdik. Bu kararı alırken, platformumuzun kullanıcıların ifade özgürlüÄŸü haklarını kullanabilecekleri bir yer olmasının bizim için taşıdığı önemin tekrar altını çizmek isteriz. Aldığımız karar, Facebook Topluluk Standartları’nı ya da devlet kurumları tarafından yapılan içerik kaldırma taleplerinin incelenme süreçlerini deÄŸiÅŸtirmiyor. Dolayısıyla bu ilkelere uygun olmayacak bir ÅŸekilde hareket etmemiz için ısrar edilmesi halinde temsilcimizi geri çekeceÄŸimizi belirtmek isteriz.

Devletten gelecek talepleri, bu ilkelerimizin yanı sıra Küresel AÄŸ GiriÅŸimi (Global Network Initiative) üyeliÄŸimizin getirdiÄŸi sorumluluklarımız doÄŸrultusunda ve BirleÅŸmiÅŸ Milletler’in Ä°ÅŸ Dünyası ve Ä°nsan Hakları Rehber Ä°lkeleri’ne uygun ÅŸekilde incelemeye ve deÄŸerlendirmeye devam edeceÄŸiz. Ayrıca, kısıtladığımız içeriklerin detaylarını mevcut ÅŸeffaflık süreçlerimize uygun bir ÅŸekilde paylaÅŸmayı sürdüreceÄŸiz. Türkiye’de yaÅŸayan insanların ifade özgürlüÄŸünün ve diÄŸer insan haklarının korunmasına dair baÄŸlılığımızın deÄŸiÅŸmeyeceÄŸini kamuoyunun bilgisine sunarız.”

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bursa’da su sayaçları için uyarı

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.