30 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan; “PerÅŸembe ya da Cuma aşılamaya baÅŸlayacağız”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın açıklamalarından satırbaÅŸları;

“GEÇTİĞİMÄ°Z YILI BÜYÜK BEDELLER ÖDEYEREK GERÄ°DE BIRAKTIK”

Corona virüsü salgınının da görüÅŸüldüÄŸü toplantının ardından yaptığı son dakika açıklamasında ÅŸunları söyledi:

* Ä°nsanlık olarak 2020 yılını iyi hatıralarla kapatmadık. GeçtiÄŸimiz yılı büyük bedeller ödeyerek geride bıraktık.

* GeçtiÄŸimiz 18 yılda kurduÄŸumuz alt yapının üstünde hedeflerimize doÄŸru kararlılıkla yürüyorduk. Corona salgınının ülkemize de sıçramasıyla birlikte kendimizi hızla bu yeni döneme hazırladık.

“EKONOMÄ°MÄ°ZÄ°N DÄ°RENCÄ°NÄ° KORUMAYI BAÅžARDIK”

* Salgın tedbirlerinden etkilenen tüm kesimlere nakdi hibe ve destek programları baÅŸlattık. Yılın 2. çeyreÄŸinde ülkemizde derinden hissedildi. Bu dönemde dünyada daha ağır geçerken, Türkiye %9,9 oranında daraldı.

* Salgının etkilerini azaltmak için önlem ve teÅŸvikler sayesinde ekonomimizin direncini korumayı baÅŸardık. 3. çeyrekte 1. önceki çeyreÄŸe göre sanayi üretimimiz %30 oranında arttı.

* Otomobil ve konut piyasalarında Haziran ayıyla birlikte ciddi hareketlilik gerçekleÅŸti. Ekonomimizdeki bu olumlu hava güven endekslerimize de yansıdı.

* Mevsim normallerinin altına düÅŸen yağışlar ülkemizi ciddi bir kuraklık tehdidi ile yüz yüze bırakmıştır. Barajların bir kısmının neredeyse boÅŸaldığı diÄŸerlerinde ise çok düÅŸtüÄŸü bir dönemden geçiyoruz.

* Yüzyılda görülecek böyle bir dönemde hep birlikte tedbir almamız gerekiyor. Tasarrufla hareket etmek zorundayız.

* Ä°çme suyunda da önemli bir tasarruf potansiyelinin olduÄŸunu görüyoruz. DoÄŸru yöntemlerle sulamada yüzde 50 tasarruf edebileceÄŸimize inanıyoruz.

“KISITLAMALARI KADEMELÄ° OLARAK KALDIRACAÄžIZ”

* Salgın tedbirlerinin vatandaÅŸlarımız üzerinde yol açtığı sıkıntıları yakından biliyoruz.

* Aldığımız tedbirlerle salgının artış hızını gözle görülebilir ÅŸekilde azaltmayı baÅŸardık. Kısıtlamaları kademeli olarak kaldıracağız.

* Ä°lk etapta 3 milyon doz aşı ülkemize geldi. Alman menÅŸeli aşı için görüÅŸmeleri yaptık ama görüÅŸmeler devam ediyor.

* Gereken test süreçleri tamamlanır tamamlanmaz belirlenen öncelik sırasında aşılama çalışmalarına baÅŸlayacağız.

* Bu hafta sonuna kadar başlayacağız değil mi sayın Bakan? Perşembe veya Cuma inşallah bu kampanyamız başlamış olacak.

* Kapasite kullanım oranımız %76 seviyesine ulaÅŸtı. Borsamız, 2020’de yatırımcısına %29 getiri saÄŸlayarak dünya çapında en çok performans gösteren piyasalardan biri oldu.

* Salgın nedeniyle ihracat pazarlarımızda görülen ciddi daralmalarına raÄŸmen 2020 yılını ihracat açısından iyi tamamladık.

“ÖNCELÄ°KLERÄ°MÄ°Z FÄ°YAT Ä°STÄ°KRARI VE REFORMLAR OLACAK”

* Küresel ekonominin %4’ten küçüldüÄŸü tahmin edilen bir dönemde Türkiye ekonomisinin büyümesi gücümüzün bir ifadesidir. Devam eden yatırımlarımızı hızla tamamlayarak, haftada bir açılış töreniyle milletimizin hizmetine sunduk. SaÄŸlıktan haberleÅŸmeye kadar birçok alanda ülkemizin kalkınma kararlılığını ortaya koyduk.

* Salgına bel baÄŸlayan kriz tellallarının payına yine hüsran düÅŸtü. 2021 yılının yatırım, üretim, istihdam, ihracatın arttığı ve sürdürülebilir büyümenin bir yıl olacağına inanıyorum. Kayıplarımızı telafi edecek daha büyük atılımların hazırlıkları içindeyiz. Önceliklerimiz fiyat istikrarı ve reformlar olacaktır.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kritik görüşme sona erdi

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.