25 Haziran 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Üretimden Tüketime Her Yönüyle Helal” başlığı altında bu sene 6’ncısı düzenlenen Dünya Helal Zirvesi, 21 Aralık pazartesi günü Dünya Helal Konseyi Başkan Yardımcısı Emre Ete, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, (online) Helal Akreditasyon Kurumu Başkanı Zafer Soylu, (online) Afganistan İslam Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanı Nisar Ahmad Faizi Ghoryani, İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü Genel Sekreteri İhsan Övüt’ün açılış konuşmalarıyla başladı.

Açılışta söz alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Helal dairesinde yaşamak, biz Müslümanların hayat standardının olmazsa olmaz kuralıdır. ‘Helal lokma’ bu dairenin en önemli halkasıdır. Biz boğazımızdan geçen ve çoluk çocuğumuza yedirdiğimiz her lokmanın hesabını vereceğimize inanmışız. dolayısıyla yediğimiz içtiğimiz her türlü gıdanın helal olması şart.
Dünya nüfusu hızla artıyor, doğal olarak insanların gıda ihtiyacı da artıyor. Günümüzde Müslüman nüfusun bulunduğu ülkelerde yeterli ve kaliteli gıda tedarikinin yanında, ‘helal konsepti’ne uygun olarak üretilmesi de giderek bir zorunluluk halini almaktadır. Helal gıda temininde en önemli faktörler gıdanın fiyatının ve kalitesinin uygun olmasının yanında, dini kaidelere uygun olarak üretim sürecinden geçirilmesi, uygun yemlerle beslenmesi, işlenmesi ve depolanması gerekmektedir.
Bugün dünya genelinde 5 trilyon Dolarlık bir ekonomik potansiyel var. Bu potansiyelin: 250 milyar Doları turizm, 1,5 trilyon Doları İslami finans, 1,5 trilyon Doları gıda ekonomisi, 1,75 trilyon Doları da kozmetik, tekstil, ilaç ve medya gibi diğer kalemlerden oluşuyor. Giderek büyüyen helal pazarında firmaların küresel düzeyde rekabet edebilmeleri için mutlaka helal konseptine uygun üretim yapmaları gerekmektedir” dedi.
Herkes için Helal
Dünya Helal Zirvesi, 6’ncı yılında 15 ülkeden 60 konuşmacıyı, helal gıda, kozmetik, turizm, ilaç, muhafazakâr giyim, İslami finans ve İslami yaşam gibi alanlarda konferanslar vermek üzere ağırlıyor.
“Herkes için Helal: Üretimden Tüketime Her Yönüyle Helal” başlığı altında düzenlenen, E-Halal Expo 2020 ile eş zamanlı gerçekleşecek olan 6. Dünya Helal Zirvesi’nin 21 Aralık pazartesi günkü oturumlarında “Helal Pazarı ve Helal Kalite Altyapısı”, “Helal Standardizasyonda Yeni Zorluklar ve Fırsatlar”, “Uygunluk Değerlendirmesine İlişkin İİT/SMIIC Standartları” konuları ele alındı.
AA
Otomobil sektöründe dev birleşme onaylandı
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
451643 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
296712 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
112522 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
111614 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
111344 kez okundu
Bursa Gümrük Müşavirliği’nden Warmhaus’a Ziyaret: Gümrük Mevzuatı ve TEV Görüşüldü
CHP’de bugün grup toplantısı yok
Sıfır otomobil alan 4 milyon araç sahibine inceleme
Banvit’e deneyim kayyumu olarak TMSF atandı
Kızılcık Şerbeti’nin Işıl’ı Ece İrtem hayatını kaybetti
TOKİ’den Bursa’da büyük satış
Yetki belgesiz araç ticaretine 305 milyon lira ceza
Altın haftaya yükselişle başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “ABD ve İran arasında varılan mutabakatı memnuniyetle karşılıyorum”
ABD ile İran arasında anlaşma sağlandı
Bursa Gümrük Müşavirliği’nden Warmhaus’a Ziyaret: Gümrük Mevzuatı ve TEV Görüşüldü
CHP’de bugün grup toplantısı yok
Sıfır otomobil alan 4 milyon araç sahibine inceleme
Banvit’e deneyim kayyumu olarak TMSF atandı
Kızılcık Şerbeti’nin Işıl’ı Ece İrtem hayatını kaybetti
TOKİ’den Bursa’da büyük satış
Yetki belgesiz araç ticaretine 305 milyon lira ceza
Altın haftaya yükselişle başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “ABD ve İran arasında varılan mutabakatı memnuniyetle karşılıyorum”
ABD ile İran arasında anlaşma sağlandı