30 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Brent petrolün fiyatı son 9 ayın zirvesine yakın

Brent petrolün varili son 9 ayın en yüksek seviyesine yaklaşarak, uluslararası piyasalarda 51,64 dolardan işlem görüyor.

Dün 51,20 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 51,08 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varili, bugün saat 09.35 itibarıyla kapanışa göre yüzde 1,09 artışla 51,64 dolardan iÅŸlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 48,39 dolardan alıcı buldu.

Böylelikle, 3 Mart’ta varili 51,86 dolardan iÅŸlem gören Brent petrolün varili, son 9 ayın en yüksek seviyesine yaklaÅŸtı.

Fiyatların yükseliÅŸinde, ABD’nin ticari ham petrol stoklarının azalması önemli rol oynadı. ABD Enerji Enformasyon Ä°daresi (EIA) verilerine göre, ülkede ticari ham petrol stoklarının geçen hafta 3,1 milyon (yüzde 0,6) varil azalışla 500,1 milyon varile gerilediÄŸini açıkladı.  DüÅŸen stoklar dünyanın en büyük petrol tüketicisinin iç talebinin yükseldiÄŸini gösterdiÄŸi için fiyatları destekleyici etki gösteriyor.

Öte yandan, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliÅŸtirilen aşı çalışmalarındaki olumlu geliÅŸmeler de fiyatların yukarı yönlü seyrini destekliyor.

Almanya’da aşılamaya 27 Aralık’ta baÅŸlanması planlanırken, Fransa BaÅŸbakanı Jean Castex aşılamaya bu ay sonu baÅŸlayacaklarını belirtti. Ä°talya SaÄŸlık Bakanı Roberto Speranza ise 8 Avrupa ülkesinin aşılamaya aralık ayı içinde aynı gün baÅŸlamasını teklif ettiÄŸini açıkladı.

Kanada Halk SaÄŸlığı Ajansı, aşı takvimi kapsamında isteyen herkesin gelecek yıl eylül ayına kadar aşılanacağını duyurdu.

Brent petrolde teknik olarak 51,72 ile 51,78 dolar aralığının direnç, 51,55 ile 51,44 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceÄŸi belirtiliyor.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Küresel piyasalar Fed sonrası karışık seyrediyor

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.