19 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Kovid-19 test kitlerinin internet üzerinden satışı yasaklandı

Sağlık Bakanlığı, sosyal medya ve internet alışveriş siteleri üzerinden satışı yapılan Kovid-19 test kitlerinin satış, reklam ve tanıtım faaliyetlerine erişim engeli getirilmesini sağladı.

SaÄŸlık Bakanlığı internet ortamından satışı yasak olan Kovid-19 tanı kitlerinin sosyal medya ve internet alışveriÅŸ siteleri üzerinden satışının yapıldığının tespit edilmesi  üzerine harekete geçti.

Bakanlığa baÄŸlı Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu BaÅŸkanlığınca Kovid-19 test kitlerinin satış, reklam ve tanıtım faaliyetleri ile ilgili olarak yapılan bildirimler incelendi. 

ERİŞİM ENGELLENDİ

Salgın sürecinde, Kovid-19 test kitlerinin satış, reklam ve tanıtım faaliyetleri ile ilgili olarak Bakanlığa yapılan 90 bildirimden 39’unun sosyal medya üzerinden yapılan Kovid-19 test kiti satış ve reklam faaliyetlerine iliÅŸkin ÅŸikayetleri içerdiÄŸi görüldü. Sosyal medya üzerinden yapıldığı tespit edilen faaliyetlerin incelemesinin ardından ilgili ÅŸirketlere konu iletilerek linklere eriÅŸim engellendi.  

YAZILI UYARI

Ä°ncelemede, bildirimlerden 28’inin internet sitelerinde yapılan Kovid-19 test kiti satış ve reklam faaliyetlerini içerdiÄŸi tespit edildi. Bu kapsamda, Türkiye’de yerleÅŸik bir adresi bulunan internet sitelerine, bu faaliyetlerin sona erdirilmesi yönünde yazılı uyarıda bulunuldu. 

Bildirimlerden 20’sinin yer saÄŸlayıcıları (alışveriÅŸ siteleri) aracılığıyla gerçekleÅŸtirilen ürün satışları ile ilgili olduÄŸu görülürken, aykırılıklar hakkında ilgili yer saÄŸlayıcı internet sitelerine bildirimler yapıldı. 

3 bildirimin ise doÄŸrudan telefon ve whatsapp mesajları yoluyla gerçekleÅŸtirilen satışları içerdiÄŸi tespit edildi.  

Ayrıca, satış ve reklam faaliyetlerinin adresleri tespit edilen tüzel kiÅŸilik niteliÄŸindeki firmalar hakkında, mevzuat doÄŸrultusunda gerekli incelemelerin yapılabilmesi için ilgili Ä°l SaÄŸlık Müdürlüklerine bildirim yapılarak doÄŸrudan piyasa gözetimi ve denetimi kapsamına giren konularda denetimler gerçekleÅŸtirildi.

Mevzuata göre, saÄŸlık meslek mensupları tarafından kullanılması ve uygulanması öngörülen ya da tıbbi cihaz satış merkezinde uygulama gerektiren cihazların, tüketiciye hitaben reklamı yapılamıyor. Kovid-19 tanı kitleri de bu kapsamda ele alınıyor. 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Makine ihracatı 11 ayda…

HIZLI YORUM YAP