20 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Yılın 8 ayında 2 milyar 454 milyon 699 bin dolarlık dış satış yapan Sakarya, ihracat sıralamasında İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir, Ankara ve Gaziantep’in ardından 7’nci sırada bulunuyor.
Otomotiv, demir ve demir dışı metaller, iklimlendirme sanayi, kimyevi maddeler ve mamulleri, makine ve aksamları ile çimento cam seramik ve toprak ürünleri sektörleriyle dikkatleri üzerine çeken kentte en çok ihracat, 2 milyar 184 milyon 229 bin dolarla yine otomotiv sektöründe gerçekleÅŸti.
Otomotiv Sanayii DerneÄŸi verilerine göre, Türkiye’de ocak-aÄŸustos döneminde traktör de dahil üretilen 731 bin 901 araçtan 531 bin 664’ü yurt dışına satıldı. Bunda yüzde 20,5’lik paya sahip olan Sakarya, ürettiÄŸi 136 bin 312 aracın yüzde 80,1’ine denk gelen 109 bin 242’sini ihraç etti.
Toyota, Otokar ve TürkTraktör gibi önemli üreticilerin bulunduÄŸu Sakarya’da, 8 aylık dönemde 117 bin 416 otomobil, 85 kamyonet, 305 otobüs, 527 midibüs, 1 küçük kamyon, 17 bin 978 traktör olmak üzere toplam 136 bin 312 araç üretildi.
Bu rakamla söz konusu dönemde Türkiye’nin toplam araç üretiminin yüzde 18,6’sının yapıldığı Sakarya’da, günde üretilen 558 aracın 448’i ihraç edildi.
Kentteki firmalar arasında üretim ve ihracatta Toyota liderliÄŸini korurken, TürkTraktör ikinci, Otokar ise üçüncü sırada yer aldı.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye’de görülmesiyle kentte bulunan otomotiv firmaları tarafından alınan tedbirler kapsamında mart ayı içerisinde üretimin geçici süreliÄŸine durdurulmasının ardından nisan ayında üretim yapmayan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 11 Mayıs’tan itibaren yeniden üretime baÅŸladı.
Arifiye ilçesinde kurulu Toyota fabrikası, yılın 8 aylık döneminde toplamda 117 bin 416 binek tipinde Corolla, Toyota C-HR ve Corolla Hybrid modelleri üretti, bunun yüzde 85,9’una denk gelen 100 bin 874 aracı ihraç etti.
Yılın 8 ayında 17 bin 978 traktör üreten TürkTraktör ise üretiminin yüzde 43,9’una denk gelen 7 bin 902 aracı ihraç etti.
Türkiye’nin öncü savunma sanayi ÅŸirketlerinden Otokar da koronavirüs salgınının etkilerini azaltmaya yönelik önlemler kapsamında 25 Mart’ta üretim faaliyetlerine ara verdi. Mayıs ayı içerisinde yeniden üretime baÅŸlayan Otokar, ocak-aÄŸustos döneminde ürettiÄŸi 918 aracın 466’sını yurt dışına sattı.
AA
Gözler Yeni Ekonomi Programı ve 2021 bütçesinde
1
Dış ticaret açığı 100 milyar dolar sınırında
297172 kez okundu
2
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109463 kez okundu
3
MENŞEİ BELGESİNDEKİ BÜYÜK YANLIŞ; FİRMALAR YİNE CEZADA
29371 kez okundu
4
MENŞEDE YAPILAN HATA AĞIR CEZAYLA SON BULABİLİR
24376 kez okundu
5
Türk iklimlendirme sektöründen ihracat rekoru
23125 kez okundu
Green Card programı süresiz olarak durduruldu
İlaç fiyatları artırıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adı deÄŸiÅŸiyor
ATM’den para çekmede yeni dönem
26 ÅŸirkete “mali müşavir” operasyonu
Yeni harçlar belli oldu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Green Card programı süresiz olarak durduruldu
İlaç fiyatları artırıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adı deÄŸiÅŸiyor
ATM’den para çekmede yeni dönem
26 ÅŸirkete “mali müşavir” operasyonu
Yeni harçlar belli oldu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan