30 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Zeki Müren’in 24’üncü ölüm yıl dönümü

TÜRK Sanat Müziği'nin unutulmaz ismi Zeki Müren, 24'üncü ölüm yıl dönümünde anılıyor.

YaÅŸamı boyunca 600’ü aÅŸkın plak ve kaset dolduran sanatçı, “Sorma Ne Haldeyim”, “Åžimdi Uzaklardasın”, “Ah Bu Åžarkıların Gözü Kör Olsun”, “Büyüleyen Gözlerinle” ve “Göz Yaşımda Saklısın” gibi birçok sevilen ÅŸarkıya imza attı.

TÜRK Sanat MüziÄŸi’nin unutulmaz ismi Zeki Müren, 24’üncü ölüm yıl dönümünde çok sevdiÄŸi MuÄŸla’nın Bodrum ilçesinde anılıyor. Müren’in anısına, sanatçının uzun yıllar yaÅŸadığı ve ölümünden sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müzeye dönüÅŸtürülen evi, bir günlüÄŸüne ücretsiz olarak ziyarete açıldı.

Bursa’da doÄŸdu

Bursa’nın Hisar semtinde, Ortapazar Caddesi’ndeki 30 numaralı ahÅŸap evde Kaya ve Hayriye Müren çiftinin tek çocuÄŸu olarak dünyaya geldi.

24 Eylül 1996 günü, TRT Ä°zmir Televizyonunda kendisi için düzenlenen tören sırasında geçirdiÄŸi kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu. Cenazesi büyük bir halk kalabalığının katıldığı büyük bir törenle kaldırıldı. Mezarı, doÄŸum yeri olan Bursa‘da Emirsultan Mezarlığı’ndadır.

Vasiyetinde tüm mal varlığını Türk EÄŸitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfına bıraktı. TEV ve Mehmetçik Vakfı, 2002 yılında Bursa‘da Zeki Müren Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi’ni yaptırdı. TEV Bursa Åžube BaÅŸkanı Mehmet Çalışkan 24 Eylül 2016 tarihinde yaptığı bir açıklamada vakfın Zeki Müren Burs Fonu’ndan 20 yılda 2.631 öÄŸrencinin yararlandığını belirtti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ä°psala’da rüşvet pazarlığı gün yüzüne çıktı

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.