30 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Türk Petrol Kanunu Yönetmeliğinde değişiklik

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Türk Petrol Kanunu Uygulama YönetmeliÄŸi uyarınca milli güvenlik ve milli menfaatlerle ilgili olan kararlar hak sahibi ÅŸirkete tebliÄŸ edilecek ve bu nitelikteki petrol hakkı ile ilgili kararlar hak sahibine tahsis edilen alanda faaliyete baÅŸlanmadan önce Resmi Gazete‘de yayımlanacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Türk Petrol Kanunu Uygulama YönetmeliÄŸinde DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair YönetmeliÄŸi, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, milli güvenlik ve milli menfaatlerle ilgili olan kararlar hak sahibi ÅŸirkete memur vasıtası ile tebliÄŸ edilecek. Bu ÅŸekilde tebliÄŸ edilen kararların yürürlük tarihi, kararda aksine bir hüküm bulunmadıkça tebligat tarihi olacak. Bu nitelikteki petrol hakkı ile ilgili kararlar hak sahibine tahsis edilen alanda faaliyete baÅŸlanılmadan önce Resmi Gazete’de yayımlanacak.

Petrol hakkı sahibi ÅŸirketlerin müÅŸtereken sahip olduÄŸu ruhsatlarda, hak sahiplerinin aralarında yaptıkları anlaÅŸmaya baÄŸlı olarak devlet hissesi, ortaklardan biri tarafından beyan edilebilecek.

Yapılan deÄŸiÅŸiklikle, daha önce veriliÅŸ tarihinden itibaren altmış gün geçerli olan Maden Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸü (MAPEG) tarafından verilen ithal, ihraç ve devir izinleri, yıl sonuna kadar geçerli olacak.

Ayrıca, petrol hakkı sahibinin, özellikle sondaj kulesi ve sismik ekip ve malzemelerini, nerede ve ne amaçla kullanıldığını düzenli olarak, her ayın on beÅŸine kadar MAPEG’e bildirme zorunluluÄŸu kaldırıldı. Yapılan deÄŸiÅŸiklikle, petrol hakkı sahibi, söz konusu malzemelerini, nerede ve ne amaçla kullanıldıklarını MAPEG’in talebi halinde on beÅŸ gün içinde bildirecek.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

1100 icra müdürü ve müdür yardımcısı alınacak

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.