Türk Kızılay’dan yapılan açıklamaya göre, üzerinde ve tavanında belirgin bir şekilde Kızılay amblemi bulunan seyir halindeki Türk Kızılay aracına, Çobanbey- El-Bab arasında, plakasız iki araç içerisinden yüzleri maskeli ve kamuflaj kıyafetli kişiler tarafından çapraz ateş açıldı.
Saldırı sonucu araçta bulunan Kızılay El-Bab Sevgi mağazasında çalışan bir Türk Kızılay personeli şehit oldu, bir personel de yaralandı. Bir kişi de saldırıdan yara almadan kurtuldu.
Çobanbey’de tedavi altına alınan yaralı personelin hayati tehlikesinin bulunmadığı ve ilk tedavisinin ardından Türkiye’ye sevk edileceği belirtildi.
Saldırı haberi üzerine bölgeye giden Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, “Uluslararası hukukla korunması gereken, üzerinde belirgin bir şekilde Kızılay amblemi taşıdığı için uluslararası insancıl hukuka göre dokunulmazlığı bulunan Kızılay personeline yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Ülkemizin de çabalarıyla saldırganların en kısa zamanda yakalanacağına inanıyorum. Tüm Kızılay camiasına başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.
AA




Gündem
Gündem
Gündem
Gündem
Gündem
Gündem
“Jasmine” hakkında inceleme başlatıldı
Manisa Gülşah Durbay’ı son yolculuğuna uğurluyor
OSD: Otomotivde üretim yüzde 4, ihracat yüzde 5 büyüdü
Bütçe 11 ayda 1,3 trilyon lira açık verdi
REDRESE Düzenlemesiyle İhracat Süreçleri Hızlanacak
TSE’den Makine Ürünleri İthalat Denetimine Yeni Talimat: Ambalajların Tamamı Açılacak
“Gümrük uyumu siparişten önce başlamalı”
TÜRK-İŞ asgari ücret masasına oturmadı
Yeşilova Otomotiv’e Karsan’dan “Kalite Ödülü”
TCMB Başkanı Fatih Karahan: Ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz
AJet’ten yurt dışı seyahatlerde yüzde 40 indirimli bilet
İşte dünyanın en güçlü kadınları
Yan Yana’ 2025’in en çok izlenen filmi oldu
DEM Parti bugün Bahçeli’yi ziyaret edecek