07 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Salgın kontrol altında’

Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 6. Toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı.

Toplantı öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma yaptı.

Salgınla mücadeleye değinen Erdoğan, “Artan vaka sayısına rağmen salgının kontrol altında tutmayı sürdürüyoruz. Bu salgın sürecinden İran ve bölge ülkeleri olarak çok daha güçlü çıkacağımızı düşünüyorum” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Yüksek istişare toplantılarımız İran Türkiye dostluğunun nişanelerindendir. Birçok önemli karara konseylerde imza attık. Koronavirüs nedeniyle toplantımızı video konferans ile yaptık. Buna rağmen toplantımızı gerçekleştirme iradesini göstermememiz bile ilişkilerimiz için çok önemlidir.

“TIBBİ YARDIMLAR İLE İRAN’IN YANINDA OLDUĞUMUZU GÖSTERDİK”

Salgın şartlarının hafiflemesi ile işbirliğimizin eski düzeyine geleceğine inanıyorum. Koronavirüsten hayatını kaybeden İranlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tıbbi malzeme yardımları ile İran’ın yanında olduğumuzu gösterdik. Bu salgının üstesinden insanlık olarak hep birlikte geleceğimizi düşünüyorum.

“BAKANLARIMIZIN ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Bugün burada alacağımız kararların ikili ilişkilerimizdeki diğer konularla takibinin yapılacağına inanıyorum. Sayın bakanlarımıza önemli görevler düşüyor. Salgın sonrası sizlerle bir araya gelmeyi arzu ettiğimi bildirmek istiyorum.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Rus milyarder Abramoviç’in ultra lüks yatı Türkiye’de

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.