18 Ekim 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Avrupa Parlamentosundan Türkiye’deki sığınmacılara desteÄŸe yeÅŸil ışık

Avrupa Parlamentosu Bütçe Komitesi, Türkiye'deki sığınmacıları desteklemek için yürütülen programlara 485 milyon avro ilave kaynak sağlanmasına onay verdi.

Brüksel’de bir araya gelen Avrupa Parlamentosu (AP) Bütçe Komitesi, Suriyeli sığınmacılara ev sahipliÄŸi yapan Türkiye, Ürdün ve Lübnan’a ilave destek saÄŸlanmasına yönelik teklifi görüÅŸtü.

Toplantı sonunda yapılan oylamada söz konusu AB Komisyonu teklifi 33 “Evet”, 4 “Hayır” ve 3 “Çekimser” oyla kabul edildi.

Teklife göre, Türk Kızılay ve BirleÅŸmiÅŸ Milletler Dünya Gıda Programı tarafından Türkiye’deki sığınmacılar için yürütülen Sosyal Uyum Yardımı (SUY) programı kapsamında dağıtılan Kızılaykart’lara, Suriyeli ve diÄŸer sığınmacı çocukların eÄŸitimlerinin devamlılığını saÄŸlamaya yönelik Åžartlı EÄŸitim Yardımı (ÅžEY) programına toplam 485 milyon avro kaynak aktarılacak.

AB, Ürdün ve Lübnan’daki sığınmacıların saÄŸlık ve eÄŸitimlerine yönelik çeÅŸitli projelere de 100 milyon avro saÄŸlayacak. 

Söz konusu teklifin yürürlüÄŸe girmesi için AP Genel Kurulu ve AB üyesi ülkelerin onayı gerekiyor.

AB taahhüt etmiÅŸti

AB, 29 Kasım 2015’te düzenlenen Türkiye-AB Zirvesi’nde, Türkiye’deki Suriyeliler için 3 milyar avroluk fon saÄŸlamayı taahhüt etmiÅŸti. 18 Mart’taki zirvede ise 3 milyar avroluk ek fonun hayata geçirilmesi kararlaÅŸtırılmıştı.

Fonların, Türkiye’deki Suriyelilerin saÄŸlık, eÄŸitim, altyapı, gıda ve diÄŸer ihtiyaçları için geliÅŸtirilecek projelere harcanması karara baÄŸlanmıştı.

Dünyada en fazla sayıda sığınmacıya ev sahipliÄŸi yapan Türkiye, AB’yi ülkedeki Suriyelilere yönelik yeterince mali yardım yapmamakla ve taahhüt edilen fonları hızlı aktarmamakla itham ediyor.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ÇavuÅŸoÄŸlu: Tehlikeli oyunu haddini aÅŸarak oynayan Macron’dur

HIZLI YORUM YAP