30 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Turizmde iÅŸletmeler ‘güvenli ve hijyenik’ döneme odaklandı

Koronavirüs salgını nedeniyle sıkıntılı bir dönemden geçen turizm sektöründeki işletmeler, 1 Haziran'dan itibaren normalleşme sürecine girilmesiyle "güvenli ve hijyenik" döneme odaklandı.

Uluslararası turizm seyahat acentesi HIS Travel da yeni döneme iliÅŸkin tespit ve tavsiyelerden oluÅŸan “Ä°ÅŸ Seyahatleri ve Küresel Seyahat Riskleri” raporu hazırladı. 

AA muhabirinin rapordan derlediÄŸi bilgiye göre, Kovid-19 dolayısıyla seyahat ve turizm algısı yeniden ÅŸekilleniyor.

Ä°ÅŸ seyahatleri ya da kurumsal seyahatlerin, iş amaçlı olarak bir yerden başka bir yere hareket etmekle başladığı ve turizm endüstrisinden ayrı düÅŸünülemeyeceÄŸi belirtilen raporda, “Risk yönetim planına sahip ve kriz anında planlarını uygulayabilen işletmeler ayakta kalabilirken aksi durumda ne yazık ki şirketleri bir kaos bekleyebiliyor.” ifadelerine yer verildi.

Raporda, turizm sektörünün, salgın sonrası dönem için konaklama yerlerinde hijyen kurallarını yeniden şekillendirerek, “güvenli ve hijyenik turizm dönemi”ni başlattığı bildirildi.

“Yeni durumu analiz, sektör için önem taşıyor”

Girilen süreçte iyi analizin önemine dikkati çekilen raporda, “Pandemi sürecinde, deÄŸiÅŸen davranışları, baÅŸkalaÅŸan hayat tarzını ve iniÅŸ-çıkış gösteren psikolojik durumları analiz ederek faydalar üretmek turizm sektörü için önem taşıyor.” deÄŸerlendirmesinde bulunuldu. 

Raporda, Kovid-19 salgını sonrasında da risk faktörlerinin devam edeceÄŸi uyarısında bulunularak, tüm riskler için öngörülü olmanın turizm ÅŸirketleri açısından öneminin bulunduÄŸu kaydedildi. 

Pandemi sonrası dönemde, seyahat hizmetlerinde proaktif bir yaklaşım sergilemesinin yerinde olacağı vurgulanan raporda, ÅŸu ifadelere yer verildi:

“Günümüzdeki olağanüstü durumu göz önüne aldığımızda, turizm şirketlerinin insan ruhundan olduğu kadar, iş ortakları olan diğer sektör şirketlerinin ruhundan da anlaması gerekiyor. Yaşadığımız olağanüstü pandemi dönemi sonrası durgunluk içerisinde olan seyahat kavramı hareketlenecek. Şirketler ara verdikleri iş seyahatlerine devam edecek. Çünkü dünyanın birçok yerinde hemen her sektör, çalışan sayısı fark etmeksizin seyahat ediyor ve işlerinin büyük bir kısmı da seyahat etmeyi gerektiriyor.”

Kovid-19 salgınının dünya genelinde etkili olmasından en çok etkilenen sektörlerden biri turizm olmuÅŸtu. Virüsün yayılımının engellenmesi amacıyla uygulamaya konulan seyahat yasakları, karantinalar ve bu kapsamdaki diÄŸer tedbirler neredeyse turizm faaliyetlerini durma noktasına getirmiÅŸti. Türkiye’de 1 Haziran’dan itibaren baÅŸlayan yeni normalleÅŸme dönemiyle birlikte belirlenen kurallar çerçevesinde pek çok turizm iÅŸletmeleri faaliyete baÅŸlamıştı.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhuriyetin 100’üncü yılına 2 bin yıllık “Ahmet BuÄŸdayı” tohumu

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.