Yapı Kredi, uluslararası piyasalardan saÄŸladığı kaynağı 970 milyon dolara çıkardı.
Yapı Kredi’den yapılan açıklamaya göre banka, 14 Mayıs’ta imzaladığı sendikasyon kredisinin tutarını, sözleÅŸmenin akordeon özelliÄŸi sayesinde gelen yeni katılımcılarla 85 milyon dolar artırarak yaklaşık 870 milyon dolara yükseltti. Bankanın, yılın en yüksek katılımlı sendikasyon kredisi özelliÄŸi taşıyan iÅŸleme 18 ülkeden katılan banka sayısı da 38’e yükseldi.
Yapı Kredi böylece küçük ve orta ölçekli iÅŸletmelerin kısa vadeli likidite ihtiyaçlarına tahsis edilmek üzere Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) saÄŸladığı 100 milyon dolar da dahil olmak üzere uluslararası piyasalardan aldığı kaynağı 970 milyon dolara çıkardı.
Bankanın 283,5 milyon dolar ve 584,6 milyon avrodan oluÅŸan iki dilimle saÄŸladığı sendikasyon kredisinin vadesi 367 gün, maliyeti ise sırasıyla libor + yüzde 2,25 ve euribor + yüzde 2 olarak belirlendi.
Yapı Kredi’nin saÄŸladığı 870 milyon dolarlık sendikasyon kredisinin koordinatörlüÄŸünü Bank of America Merrill Lynch, Emirates NBD, ICBC Yatırım ve Standard Chartered Bank; aracılığını ise Mizuho Bank üstlenmiÅŸti.




Ekonomi
Ekonomi
Genel
Ekonomi
Ekonomi
Ekonomi
Uyuşturucu baskınında çatışma; Bir polisimiz şehit oldu
Altın fiyatları bugün ne kadar?
14 günlük bütçe maratonu başlıyor
Rekabet Kurulu’ndan Med Yapım ve Ay Yapım’a 124 milyon TL ceza
Sunuculara gözaltı
Futbolda bahis soruşturması: Ahmet Çakar da gözaltında
Vergi düzenlemelerini içeren kanun teklifi TBMM’de kabul edildi
İsrail’in Eurovision’a katılmasına tepki
Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıyor
Okula başlama yaşı değişecek mi?
Bursa Kız Lisesi’nden mezun oldu, Almanya’ya rektör seçildi
TİM Başkanı Gültepe: Kurda ihracatçıya rekabetçi seviye sunulsun
HSK’da adlî emanet soygununa iliÅŸkin soruÅŸturma
Adli emanette ikinci soygun
Ticaret Bakanı Ömer Bolat; ” Mal ihracatında rekor kırıldı”