18 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, Kovid-19 sonrası butik otellere ciddi talep olacağını söyledi.
Kitle turizminin popülaritesini yitireceğini belirten Polatoğlu, hijyen şartlarının öne çıktığı bir konseptin turizm sektörü için de kaçınılmaz hale geleceğini ifade etti.

Polatoğlu, “15 kişilik masalar artık olmayacaktır. En fazla 6 kişilik aile masaları olacaktır. Plajlara da artık istenildiği gibi girilip çıkalamayacak. Şezlonglar arası mesafe olacak. Plajlarda da sosyal mesafe uygulaması olacak. Bunların hepsi artı maliyet demek.” diye konuştu.
Kruvaziyer turizminin de değişimden etkileneceğine işaret eden Polatoğlu, şöyle devam etti:
“Gemide kaçacak yeriniz yok. Bir yolcunun hasta olması sonucu bütün gemi çok kısa sürede hasta olabilir. Bu virüsün çözümü bulunsa dahi insanların içinde sürekli korku olacak. 2 senede bir yeni virüs çıkıyor. Artık insanlar biraz daha hijyenik yaşama zorunluluğu hissedecekler. Artık kalabalıklar halinde yapılan geziler, seyahateler bitti diye düşünüyorum.”

“Butik oteller altın çağını yaşayacak”
Kongre turiziminin de süreçten ciddi ölçüde etkileneceğini dile getiren Polatoğlu, özellikle artan video konferans uygulamalarıyla kongre turizminin de rafa kalkacağını söyledi. Polatoğlu, bunun daha az maliyetli olacağı için de şirketlerce tercih edileceğini vurguladı.
Kovid-19 ile tüketici alışkanlıkların yeni bir boyut kazanacağını belirten Polatoğlu, “Bu salgınlar butik otellere talebi artıracak. Bu oteller altın çağını yaşayacak. İnsanlar artık parası olsa da büyük otelleri tercih etmeyecek.” diye konuştu.

“Her şey dahil rafa kalkıyor”
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir de “Seyahatten konaklamaya kadar sektörde ciddi değişiklikler olacak.
“Öncelikle her şey dahil biraz rafa kalkacak ve ilgi görmeyecek. Ülkelerin her şey dahilden uzaklaşacağını düşünüyorum. Bunun biteceğinden eminiz. Çamaşırlar 30-40 derecede yıkanıyordu, 60’ın üzerine çıkacak. Temizlik personeli maske ve eldiven kullanacak. Yine servis ve mutfak personelinde maske ve eldiven kullanımı zorunlu hale gelecektir.”
AA
Mart ayında yatırımcısını en çok euro güldürdü
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
392242 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
293833 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109444 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
52179 kez okundu
5
Pegasus’tan İsrail kararı
51976 kez okundu
Tokat Belediye Başkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Gümrük işlemlerine yönelik ceza tutarı arttırıldı
Bursa’da okullara “yeni yıl” yasağı
Mehmet Akif Ersoy’un uyuşturucu testi pozitif
Vergi yüzsüzleri açıklandı
MSB: Karadeniz’de insansız hava aracı düşürüldü
Gain Medya’ya operasyon: 3 yönetici gözaltında! TMSF, kayyum olarak atandı
Tokat Belediye Başkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Gümrük işlemlerine yönelik ceza tutarı arttırıldı
Bursa’da okullara “yeni yıl” yasağı
Mehmet Akif Ersoy’un uyuşturucu testi pozitif
Vergi yüzsüzleri açıklandı
MSB: Karadeniz’de insansız hava aracı düşürüldü
Gain Medya’ya operasyon: 3 yönetici gözaltında! TMSF, kayyum olarak atandı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan