01 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

PKK’ya TSK’dan darbe!

terör örgütü PKK-KCK'nın sözde önderlik komitesi/yürütme konseyi üyesi Nazife Bilen, MİT ve TSK'nın operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

PKK’nın en üst karar alma organlarından KCK Önderlik Komitesi ve Yürütme Konseyi Üyesi Nazife Bilen, MİT ve TSK‘nın Kandil’de gerçekleştirdiği ortak operasyonla etkisiz hale getirildi.

PKK’nın en üst karar alma organlarından KCK Önderlik Komitesi ve Yürütme Konseyinin üyesi “Hacer Guyi/Hacer Hilal” kod adlı Nazife Bilen, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ‘TSK) Irak’ın Kandil bölgesinde düzenlediği ortak operasyonla etkisiz hale getirildi. MİT’in PKK’nın üst düzey tepe yöneticilerinin elimine yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında operasyon için Kandil bölgesinde yerel ve insana dayalı örgüt yapılanmasının içerisindeki istihbarat unsurlarından faydalandığı, bu çerçevede MİT’in aylar önce bölgede kurduğu yerel ağ unsurları üzerinden hedefle ilgili anlık bilgiler toplamaya başladığı öğrenildi. Kandil’de toplanan bilgilerin MİT karargahında değerlendirilmesi sonrasında Mart 2020’de operasyon için harekete geçildiği ve sivillerin operasyondan etkilenmemesi, hedefin tek vuruşla imha edilmesi için detaylı çalışma başlatıldığı öğrenildi. Ayrıca operasyondan kısa bir süre önce güvenlik gerekçesiyle bazı MİT unsurlarının farklı bölgelere sevk edildiği bilgisi edinildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TMO 20 bin ton fındık satacak

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.