01 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Diyanet:Dönüşler erkene alındı

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada; "20-30 günlük turlarla Suudi Arabistan'da bulunan ve dönüşü daha ileriki tarihlerde planlanan vatandaşlarımızın daha fazla kalmasına müsaade edilmeyerek dönüşleri erkene alınmıştır."

Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığından yapılan açıklamada, dünya genelinde görülen koronavirüsün Türkiye’de yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek amacıyla baÅŸkanlıkça birtakım tedbirlerin alındığı belirtildi.

Bu çerçevede umre ibadetini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan’a giden, gitmek isteyen ve dönen vatandaÅŸlar için süreç içerisinde alınan tedbirler, ÅŸöyle sıralandı:

“27 Åžubat 2020 PerÅŸembe günü itibarıyla ülkemizden umre çıkışları durdurulmuÅŸ, bu tarihten sonra umre amaçlı seyahate izin verilmemiÅŸtir. Mezkur tarihten önce umre ziyareti için Suudi Arabistan’da bulunan vatandaÅŸlarımızın yurda dönüÅŸlerine yönelik uyarı ve yönlendirmeler yapılmış, talepte bulunanların dönüÅŸ tarihleri öne çekilmiÅŸtir. 20-30 günlük turlarla Suudi Arabistan’da bulunan ve dönüÅŸü daha ileriki tarihlerde planlanan vatandaÅŸlarımızın daha fazla kalmasına müsaade edilmeyerek dönüÅŸleri erkene alınmıştır.” 

Süreç içerisinde umrede bulunanlara SaÄŸlık Bakanlığınca ön görülen korunma tedbirlerine yönelik doktorlar ve görevliler tarafından bilgilendirmeler yapıldığı, ayrıca broÅŸür ve afiÅŸler hazırlanarak dağıtıldığı vurgulandı.

Açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

“Umre dönüÅŸü esnasında yolcularımız, SaÄŸlık Bakanlığımızca Suudi Arabistan’a gönderilen doktorlar ve saÄŸlık personeli eÅŸliÄŸinde titizlikle kontrolden geçirilmiÅŸ, evlerinden 14 gün çıkmamaları ve misafir kabul etmemeleri hususunda bilgilendirilmiÅŸtir. SaÄŸlık Bakanlığımız tarafından dün geceden itibaren umreden dönen tüm yolcular tedbir amaçlı Ankara ve Konya’daki Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait öÄŸrenci yurtlarında karantina mantığıyla ayrı odalara yerleÅŸtirilmeye baÅŸlanmıştır. Åžüpheli bulunanlar ise hastaneye kaldırılarak testleri yapılmaktadır.”

Açıklamada, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığının sürecin başından itibaren CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın talimatları doÄŸrultusunda baÅŸta SaÄŸlık Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm kurumlarla iÅŸ birliÄŸi ve koordinasyon içinde çalışmalarını yürüttüÄŸü vurgulandı.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Çavuşoğlu:Tüm izinler kaldırıldı

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.