18 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Diyanet İşleri BaÅŸkanlığından yapılan açıklamada, dünya genelinde görülen koronavirüsün Türkiye’de yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek amacıyla baÅŸkanlıkça birtakım tedbirlerin alındığı belirtildi.
Bu çerçevede umre ibadetini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan’a giden, gitmek isteyen ve dönen vatandaÅŸlar için süreç içerisinde alınan tedbirler, ÅŸöyle sıralandı:
“27 Åžubat 2020 PerÅŸembe günü itibarıyla ülkemizden umre çıkışları durdurulmuÅŸ, bu tarihten sonra umre amaçlı seyahate izin verilmemiÅŸtir. Mezkur tarihten önce umre ziyareti için Suudi Arabistan’da bulunan vatandaÅŸlarımızın yurda dönüÅŸlerine yönelik uyarı ve yönlendirmeler yapılmış, talepte bulunanların dönüÅŸ tarihleri öne çekilmiÅŸtir. 20-30 günlük turlarla Suudi Arabistan’da bulunan ve dönüÅŸü daha ileriki tarihlerde planlanan vatandaÅŸlarımızın daha fazla kalmasına müsaade edilmeyerek dönüÅŸleri erkene alınmıştır.”
Süreç içerisinde umrede bulunanlara SaÄŸlık Bakanlığınca ön görülen korunma tedbirlerine yönelik doktorlar ve görevliler tarafından bilgilendirmeler yapıldığı, ayrıca broÅŸür ve afiÅŸler hazırlanarak dağıtıldığı vurgulandı.
Açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:
“Umre dönüÅŸü esnasında yolcularımız, SaÄŸlık Bakanlığımızca Suudi Arabistan’a gönderilen doktorlar ve saÄŸlık personeli eÅŸliÄŸinde titizlikle kontrolden geçirilmiÅŸ, evlerinden 14 gün çıkmamaları ve misafir kabul etmemeleri hususunda bilgilendirilmiÅŸtir. SaÄŸlık Bakanlığımız tarafından dün geceden itibaren umreden dönen tüm yolcular tedbir amaçlı Ankara ve Konya’daki Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait öÄŸrenci yurtlarında karantina mantığıyla ayrı odalara yerleÅŸtirilmeye baÅŸlanmıştır. Åžüpheli bulunanlar ise hastaneye kaldırılarak testleri yapılmaktadır.”
Açıklamada, Diyanet İşleri BaÅŸkanlığının sürecin başından itibaren CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın talimatları doÄŸrultusunda baÅŸta SaÄŸlık Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm kurumlarla iÅŸ birliÄŸi ve koordinasyon içinde çalışmalarını yürüttüÄŸü vurgulandı.
AA
Çavuşoğlu:Tüm izinler kaldırıldı
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
392257 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
293834 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109445 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
52194 kez okundu
5
Pegasus’tan İsrail kararı
51977 kez okundu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Gümrük işlemlerine yönelik ceza tutarı arttırıldı
Bursa’da okullara “yeni yıl” yasağı
Mehmet Akif Ersoy’un uyuÅŸturucu testi pozitif
Vergi yüzsüzleri açıklandı
MSB: Karadeniz’de insansız hava aracı düşürüldü
Gain Medya’ya operasyon: 3 yönetici gözaltında! TMSF, kayyum olarak atandı
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Gümrük işlemlerine yönelik ceza tutarı arttırıldı
Bursa’da okullara “yeni yıl” yasağı
Mehmet Akif Ersoy’un uyuÅŸturucu testi pozitif
Vergi yüzsüzleri açıklandı
MSB: Karadeniz’de insansız hava aracı düşürüldü
Gain Medya’ya operasyon: 3 yönetici gözaltında! TMSF, kayyum olarak atandı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan