30 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

“1000 Çiftçi 1000 Bereket”

Cargill Gıda Ortadoğu, Türkiye ve Afrika Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tarakçıoğlu: "Doğru yatırımlar yapıldığında ve sürdürülebilir tarım yöntemleri desteklendiğinde, verimlilikte kayda değer bir artış gerçekleşiyor. Nitekim programa katılarak tüm önerileri uygulayan çiftçilerimizin verimi yüzde 21 oranında arttı"

Cargill Gıda OrtadoÄŸu, Türkiye ve Afrika Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Murat TarakçıoÄŸlu, geçen yıl Türkiye’de 1000 Çiftçi 1000 Bereket programını baÅŸlattıklarını belirterek, “DoÄŸru yatırımlar yapıldığında ve sürdürülebilir tarım yöntemleri desteklendiÄŸinde, verimlilikte kayda deÄŸer bir artış gerçekleÅŸiyor.” dedi.

Cargill’in, Türkiye’de tarımda sosyal ve dijital dönüÅŸümü destekleme amacıyla baÅŸlattığı “1000 Çiftçi 1000 Bereket” programın ilk sezonuna iliÅŸkin tarımsal, ekonomik ve sosyal sonuçlar ile yeni dönemde hayata geçirilecek projeler, düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.  

Üç sezona yayılması planlanan “1000 Çiftçi 1000 Bereket” programının ilk yılında, Mersin, Adana, Konya, Karaman, Manisa ve Ä°zmir olmak üzere 6 ilde mısır tarımı yapan 1072 mısır üreticisi programa dahil oldu. 

Program kapsamında tarlasına özel danışmanlık hizmeti, eÄŸitim ve dijital araç desteÄŸi alan çiftçiler, verimde yüzde 21 artış saÄŸladı.

“Yatırdığımız her 1 TL’nin 2,53 TL deÄŸerinde sosyal getirisi oldu”

Toplantıda konuÅŸan Cargill Gıda OrtadoÄŸu, Türkiye ve Afrika Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Murat TarakçıoÄŸlu, tarımda gerek verimliliÄŸi, gerekse çiftçilerin pazar eriÅŸimi ve refahını artırmak için global ölçekte çiftçilerle iÅŸ birliÄŸi yaparak sürdürülebilir tarım uygulamalarını desteklediklerini söyledi.

Çiftçilerin sürdürülebilir tarım uygulamalarını kullanarak verim ve gelirlerini artırabilmeleri için dünya genelinde yüzbinlerce çiftçiye eÄŸitim olanakları sunduklarını belirten TarakçıoÄŸlu, ÅŸöyle konuÅŸtu: 

“Aynı bakış açısıyla geçen yıl Türkiye’de de 1000 Çiftçi 1000 Bereket programını baÅŸlattık ve ilk yılın sonunda gördük ki doÄŸru yatırımlar yapıldığında ve sürdürülebilir tarım yöntemleri desteklendiÄŸinde, verimlilikte kayda deÄŸer bir artış gerçekleÅŸiyor. Nitekim programa katılarak tüm önerileri uygulayan çiftçilerimizin verimi yüzde 21 oranında arttı.” 

Cargill olarak bu projeye yatırdığımız her 1 TL’nin, 2,53 TL deÄŸerinde sosyal getirisi oldu. Bu sonuçlarla, ülkemizde tarımda kapsamlı bir dönüÅŸümün gerçekleÅŸmesi için önemli bir adım attığımızı görmekten mutluluk duyuyoruz. Yeni sezonda Güney Marmara ve Orta Anadolu’da ayçiçek üretimi yapan 200’den fazla çiftçi programa dahil olacak.”

“Tarımda Sıfır Atık Yönetimi” baÅŸlıyor

Çiftçilerin ve tarımla uÄŸraÅŸan toplulukların refahına odaklanarak, tedarik zinciri genelindeki çevresel etkinin de daha aza indirgenebileceÄŸini düÅŸünen Cargill, sürdürülebilir tarımı her yönden desteklemek için bu yıl ayrıca “Tarımda Sıfır Atık Yönetimi” projesini de baÅŸlatıyor.

Çiftçilerin tarlalarında sıfır atık yönetim sistemine geçmelerini desteklemek amacıyla düzenlenen çalışma, Ä°stanbul Teknik Üniversitesi ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Filiz KaraosmanoÄŸlu ve Türk Plastik Sanayicileri AraÅŸtırma GeliÅŸtirme ve EÄŸitim Vakfı (PAGEV) iÅŸ birliÄŸinde gerçekleÅŸiyor.

“Mısır Tarımında Plastik Atık Hasadı BaÅŸlıyor” sloganıyla hayata geçirilen çalışmanın ilk aÅŸamasında “Tarımda Sıfır Atık Yönetim Sistemi” eÄŸitimleri verilecek. Tohumun tarlaya düÅŸtüÄŸü andan hasada kadar geçen sürede meydana gelen sap, saman, koçan gibi atıklar ile tarımsal faaliyetlerde açığa çıkan atık plastiklerin; mevzuata uygun olarak geri dönüÅŸüme kazandırılabilmesi için farklı paydaÅŸ gruplarıyla çalışmalar yürütülecek.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Gümrüklere virüs uyarısı!

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.