30 Nisan 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Uluslararası Para Fonu (IMF), 2019, 2020 ve 2021 yıllarına ilişkin küresel büyüme tahminini düşürdü.
IMF, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nun Ocak 2020 sayısını “Geçici dengeleme, ağır toparlanma” başlığı ile yayımladı.
Raporda, küresel ekonomik büyümenin 2019 için yüzde 3’ten 2,9’a, 2020 için 3,4’ten 3,3’e ve 2021 için 3,6’dan yüzde 3,4’e çekildiği belirtildi.
Büyümede aşağı yönlü revizyonun, özellikle Hindistan olmak üzere, birkaç gelişmekte olan piyasada ekonomik faaliyetlere yönelik olumsuz gelişmeleri yansıtmakta olduğu ifade edilen raporda söz konusu durumun büyüme beklentilerinin yeniden değerlendirilmesine yol açtığı kaydedildi.
Raporda, üretimdeki dengelenme işaretlerinin, para politikalarının, ABD ve Çin ticari ilişkilerinde gelen olumlu haberlerin ve İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) anlaşmasız ayrılması ihtimalinin düşmesinin piyasa beklentilerini canlandırdığı belirtilerek, söz konusu gelişmelerin küresel makroekonomik verileri henüz görünür biçimde etkilemediği ifade edildi.
Özellikle ABD ve İran arasında yükselen jeopolitik gerilimler, sosyal huzursuzluktaki artış, ABD ve ticaret ortakları arasındaki ilişkilerin daha da kötüleşmesi ve diğer ülkeler arasındaki ekonomik gerginliklerin artışı raporda aşağı yönlü riskler olarak sıralandı.
Raporda, söz konusu risklerin gerçekleşmesi durumunda küresel büyümenin tahmin edilenden daha düşük olacağına vurgu yapıldı.
Çok taraflı iş birliğini güçlendirmenin ve dengeli politikalar izlemenin önemine işaret edilen raporda, özellikle kurallara dayalı ticaret sisteminin korunması, sera gazı salınımlarının azaltılması ve uluslararası vergi mimarisinin güçlendirilmesi gibi alanlarda yakın sınır ötesi iş birlikleri gerektiği kaydedildi.
IMF raporunda, ABD için büyüme tahmini 2019’da yüzde 2,3, 2020’de yüzde 2, 2021’de yüzde 1,7 oldu.
Avro Bölgesi’nin büyüme tahmini 2019’da yüzde 1,2, 2020’de yüzde 1,3, 2021’de yüzde 1,4 olan raporda, Almanya’nın 2019’da yüzde 0,5, 2020’de yüzde 1,1, 2021’de yüzde 1,4, İngiltere’nin 2019’da yüzde 1,3, 2020’de yüzde 1,4, 2021’de yüzde 1,5 büyüyeceği tahmin edildi.
Raporda, Çin’in 2019’da yüzde 6,1, 2020’de yüzde 6, 2021’de yüzde 5,8 büyüyeceği tahminine yer verildi.
AA
Savunmadaki yetenekler görücüye çıkıyor!
Ev alım-satımında yeni dönem
Altın 4 haftanın en düşüğünde
Bakan Şimşek: Vergi mimarisinde küresel üst ligi hedefliyoruz
Arda’nın ardından Hakan Çalhanoğlu da sakatlandı
Taksim metro ve füniküler hattı kapatıldı
İstanbul Boğazı’nın en değerlisiydi konkordato istedi
Yurt dışı ilaç alımında yeni sistem
Yalova Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ifadeye çağrıldı
Yurt dışından Türkiye’ye dönecek girişimcilere vergi muafiyeti
Formula 1 yeniden Türkiye’de
Ev alım-satımında yeni dönem
Altın 4 haftanın en düşüğünde
Bakan Şimşek: Vergi mimarisinde küresel üst ligi hedefliyoruz
Arda’nın ardından Hakan Çalhanoğlu da sakatlandı
Taksim metro ve füniküler hattı kapatıldı
İstanbul Boğazı’nın en değerlisiydi konkordato istedi
Yurt dışı ilaç alımında yeni sistem
Yalova Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ifadeye çağrıldı
Yurt dışından Türkiye’ye dönecek girişimcilere vergi muafiyeti
Formula 1 yeniden Türkiye’de
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan