12 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
İmar barışına baÅŸvuranların Yapı Kayıt Belgesi bedelini yatırma süresinin dolmasına 3 hafta kaldı. Bu haktan faydalanmak isteyenlerin söz konusu bedeli 31 Aralık’a kadar yatırması gerekiyor.
Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı’nca 31 Aralık 2017’den önce yapılmış, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için hayata geçirilen imar barışından faydalanmak için baÅŸvuran vatandaÅŸların Yapı Kayıt Belgesi bedelini yatırma süresi 1 Temmuz’da uzatılmıştı.
Söz konusu sürenin dolmasına 3 hafta kaldı. Bu haktan yararlanmak isteyenlerin 31 Aralık’a kadar baÅŸvuruyu yapması gerekiyor.
Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü BaÅŸkanı, avukat Ali Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Haziran’da baÅŸvuru süresi dolan imar barışına 10 milyon 250 bin vatandaşın baÅŸvurduÄŸunu anımsatarak, baÅŸvuru süresinin ise 31 Aralık’a kadar uzatıldığını anımsattı.
Yüksel, “İmar barışına baÅŸvuranların Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yüzde 25’ini 31 Temmuz’a kadar ödemesi gerekiyordu. Kalan yüzde 75’lik kısmın son ödeme tarihi ise 31 Aralık. Bu süreyi geçirenlerin belgesi iptal edilebilir.” dedi.
“Son günlere bırakmayın”
Ali Yüksel, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı yetkililerinden yapılan açıklamalarda ödeme süresinin kesinlikle uzatılmayacağının belirtildiÄŸini ifade ederek, “VatandaÅŸlarımız ödemeleri son günlere bırakmamalı. Milyonlarca kiÅŸinin bu haktan yararlandığı düÅŸünülürse ödeme konusunda son günlerde yoÄŸunluk yaÅŸanabilir.” diye konuÅŸtu.
Tarımsal nitelikli hazine arazilerini kiralayan ya da kullananların bu arazileri satın almak için baÅŸvuracakları son günün de 31 Aralık olduÄŸunu hatırlatan Yüksel, ÅŸunları kaydetti:
“Hazine’ye ait tarım arazisi üzerinde kaçak yapılar için eÄŸer imar barışına baÅŸvurulmuÅŸsa bu yapılar yıkılmayacak. Ancak bu yapılar için imar barışına baÅŸvurularak yapı kayıt belgesi alınmamışsa tarım arazisi satın alınsa bile bina yıkılabilir, kaçak olmaya devam edecek. Satın alınan arazi için ecrimisil ödemesi ise bitecek.”
AA
Stratejik tarım ürünleri için oluşturulan takip masaları devrede
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Balıkesir’de korkutan deprem: Bursa’da da hissedildi
Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy tutuklandı
Sahte dolar krizi yeniden alevlendi!
Meclis’te stajyere taciz iddiası. Bir aşçı görevden uzaklaÅŸtırıldı
Kızı, Güllü’yü camdan itip “Hadi bay bay” demiÅŸ
Basit usul kapsamı genişletildi, stopaj süresi uzatıldı
Enver Aysever gözaltına alındı
Sanayi üretiminde daralma sürdü
Ukrayna Plakalı Taşıtlar İçin Süre Uzatımı Kararı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Balıkesir’de korkutan deprem: Bursa’da da hissedildi
Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy tutuklandı
Sahte dolar krizi yeniden alevlendi!
Meclis’te stajyere taciz iddiası. Bir aşçı görevden uzaklaÅŸtırıldı
Kızı, Güllü’yü camdan itip “Hadi bay bay” demiÅŸ
Basit usul kapsamı genişletildi, stopaj süresi uzatıldı
Enver Aysever gözaltına alındı
Sanayi üretiminde daralma sürdü
Ukrayna Plakalı Taşıtlar İçin Süre Uzatımı Kararı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan