30 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Türk yazılım şirketi en iyiler arasında

MilSOFT, yazılım şirketlerinin yetenek ve olgunluk seviyelerini ölçen CMMI belgeli yaklaşık 10 bin şirket arasında en yüksek seviyeye sahip Avrupa'daki 27 şirket arasında yer alıyor.
Türk savunma sanayisinin tüm projelerinde tam kapsama ile CMMI Seviye-5'e ulaşan tek şirket olan MilSOFT, denetlemeleri başarıyla geçerek bu seviyesini korudu.

Türk savunma sanayisinde sistem entegrasyonu ve yazılım geliÅŸtirme görevleri üstelenen MilSOFT Yazılım Teknolojileri, ulaÅŸtığı yetenek olgunluÄŸuyla Avrupa ve dünyada en iyiler arasında yer alıyor.

AA muhabirinin edindiÄŸi bilgiye göre, yazılım ÅŸirketlerinin yetenek olgunluk seviyelerinin ölçümünde dünyada yaygın olarak CMMI standardı (Capability Maturity Model Integrated) kullanılıyor. 5 aÅŸamadan oluÅŸan standardın en üst noktasında Seviye-5 yer alıyor.

CMMI Seviye-5, disiplinli ve sayısal bir ÅŸekilde gelecek performansın tahmin edilmesini ve henüz problem oluÅŸmadan önleyici iÅŸlemlerin yapılarak müÅŸterilere yenilikçi ürünler sunulmasını saÄŸlıyor.

Åžirketlerin CMMI seviyeleri yükseldikçe, üstlendikleri projeleri zamanında, hedeflenen kalitede ve bütçesinde gerçekleÅŸtirme baÅŸarıları da artıyor. Modelin barındırdığı “sürekli iyileÅŸme” felsefesi, ÅŸirketlerin, geliÅŸen rekabet ve deÄŸiÅŸen ÅŸartlara uyumunu artırarak, sürdürülebilirliklerine katkı saÄŸlıyor.

CMMI, kalite ve takvim unsurlarının vazgeçilmez önem taşıdığı uluslararası savunma sanayisi baÅŸta olmak üzere, pek çok sektörde model olarak kullanılırken, yurt iÅŸi ve dışı kritik ihalelere katılımda ön koÅŸul olarak aranıyor.

MilSOFT, 2002’de Türkiye’de CMMI Seviye-3’e ulaÅŸan ilk ÅŸirket olmasının ardından çıtayı yükselterek, 2005’te CMMI Seviye-5’e ulaÅŸtı ve Avrupa’da bu noktaya ulaÅŸan ilk ÅŸirket konumuna geldi.

Seviye-5’i kesintisiz koruma baÅŸarısı

MilSOFT, Türk savunma sanayisinde tüm projelerde yüzde 100’lük bir kapsama ile CMMI Seviye-5 ulaÅŸan tek ÅŸirket olma özelliÄŸini sürdürüyor.

Åžirket, CMMI Seviye-5’i 2005’ten itibaren üstlendiÄŸi tüm projelerde uygulayarak korudu ve denetlemelerden 6’ncı kez baÅŸarıyla geçti.

Dünya çapında CMMI belgelendirmesi yapılan 10 bin ÅŸirket içinde MilSOFT, Seviye-5 sertifikasyonuna sahip Avrupa’daki 27, dünyadaki 619 ÅŸirket arasında yer alıyor.

MilSOFT, CMMI Seviye-5’e ulaşıp bu seviyeyi 2005’ten bu yana kesintisiz olarak korumayı baÅŸaran dünyadaki az sayıdaki ÅŸirket arasında bulunuyor.

Bu arada, ÅŸirketin CMMI Seviye-5 belgesinin yenilemesi dolayısıyla MilSOFT’ta çalışanların katılımıyla kutlama töreni düzenlendi. Törene MilSOFT Genel Müdürü Ä°smail BaÅŸyiÄŸit, ÅŸirketin yeni ortağı Savunma Sanayi Teknolojileri AÅž (SSTEK) Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Harun Çelik ve Genel Müdürü Mustafa Gürsoy katıldı.  

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

DoÄŸu Karadeniz’den su ürünleri en fazla Rusya’ya ihraç edildi

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.