30 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

MEB’den ara tatile özel etkinlik sitesi

MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Büyük, velilerin, 18-22 Kasım'da 81 ilde yapılacak ara tatil etkinliklerine, 15 Kasım Cuma akşamı itibarıyla "aratatil.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşabileceklerini bildirdi.

Milli EÄŸitim Bakanlığı (MEB) OrtaöÄŸretim Genel Müdürü Yusuf Büyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli EÄŸitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez 18-22 Kasım’da yapılacak 2019-2020 EÄŸitim ÖÄŸretim yılının ilk ara tatiline iliÅŸkin bilgi verdi.

Toplumun tarıma dayalı olması sebebiyle bugüne kadar yaz tatillerinin uzun tutulduÄŸunu söyleyen Yusuf Büyük, artık köylerde yaÅŸayan insan sayısının azaldığına ve dünyadaki birçok ülkede uzun tatil dönemlerinin olmadığına iÅŸaret etti.

Büyük, bu çerçevede deÄŸiÅŸikliÄŸe gittiklerini ve ara tatil uygulamasını baÅŸlattıklarını hatırlatarak, “Ara tatil, bir tatil deÄŸildir. EÄŸitim öÄŸretime verilen bir aradır. Çocuklarımızın dışarıda kültürle, sanatla, sporla, doÄŸayla, deÄŸerlerimizle buluÅŸma vaktidir.” dedi.

Bakanlık tarafından öÄŸrencilere yönelik ara tatil etkinlik önerilerinin yer aldığı “aratatil.meb.gov.tr” sitesinin hazırlandığını bildiren Yusuf Büyük, “Velilerimiz, 15 Kasım Cuma akÅŸamı itibarıyla, 81 ilde 18-22 Kasım’daki 5 günlük sürede yapılacak faaliyetleri, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde ayrı ayrı olmak üzere ‘aratatil.meb.gov.tr’ internet adresinden görebilecek.” ifadelerini kullandı.

Büyük, ailelerin farklı bir ÅŸehre gitmesi durumunda, internet sitesinden ilgili ÅŸehre tıklayarak istedikleri etkinliklere katılabileceklerini kaydetti.

Ebeveynleri çalışan öÄŸrenciler için de etkinlikler olacak

ÖÄŸrencilere yönelik etkinliklerin okul dışında yapılacağının altını çizen OrtaöÄŸretim Genel Müdürü Büyük, il milli eÄŸitim müdürlüklerince kurulan komisyonların, sivil toplum kuruluÅŸları, üniversiteler, vakıflar ve sanayi kuruluÅŸlarıyla iÅŸ birliÄŸi halinde faaliyetlerini düzenleyeceklerini söyledi.

Büyük, ara tatil dönemi için çalışan anne babalara yönelik etkinliklerin de hazırladığını aktararak, “EÄŸitime verilen arada, anne ve babaların çocuklarıyla daha nitelikli vakit geçirmelerini saÄŸlamak istiyoruz. ÖÄŸrencilere yönelik hazırladığımız etkinlik programı, gezi, saÄŸlık, doÄŸa ve çevre, bilgi ve teknoloji, iletiÅŸim, okuryazarlık, sanatsal faaliyetler, sportif faaliyetler, araÅŸtırma ve gözlem, oyun oynama ve bulmaca çözme, sosyal sorumluluk, günlük yaÅŸam becerileri, el sanatları, bilim, yardımlaÅŸma, kariyer planlama ve aile günü olmak üzere 16 ana baÅŸlık var.” bilgisini paylaÅŸtı.

“Aile günü” kapsamında öÄŸrencilerin annesi veya babasının iÅŸ yerine gideceÄŸini belirten Yusuf Büyük, “Çocuklar, annesi veya babasının yaptığı iÅŸi, iÅŸ arkadaÅŸlarını, iÅŸ ortamını görecek. Çocuk, annesi ya da babasının iÅŸ yerinde bir gün geçirecek.” diye konuÅŸtu.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Venedik sular altında kaldı

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.