30 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Verimlilik ve Teknoloji Fuarı

Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz:
"Verimli çalışma ortamı hem üretici hem de tüketici tarafında uygulandığında üretici ürünün karşılığını alır, 82 milyon insanımız da daha makul fiyatlarla bu ürünlere ulaşma imkanına sahip olur"
ATO Başkanı Gürsel Baran:
"(Ticaret savaşları) Türkiye bu savaşları en az zararla atlatacak ülkelerden biridir. Gençlerin önünü açtığımız sürece dünya da ticaret savaşlarında arzu ettiğimiz yerde olacağız"

Türkiye Verimlilik Vakfınca ATO Congresium’da düzenlenen Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nda “GeleceÄŸin Tarımı ve Tarımda Verimlilik” ile “Dünya Ticaret SavaÅŸları ve Türkiye’nin Konumu” baÅŸlıklı iki panel gerçekleÅŸtirildi.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, “GeleceÄŸin Tarımı ve Tarımda Verimlilik” panelindeki konuÅŸmasında, kurum olarak üreticilerin tarım öncesi girdilerini tedarik etmelerinin yanı sıra üretim sırası ve sonrasında da çiftçileri desteklediklerini dile getirdi.

Üreticilerin ürünlerini deÄŸerinde alıp uygun fiyatlarda tüketiciye ulaÅŸtırmak adına yakın zamanda sorumluluklarını artırdıklarını belirten Poyraz, “Bu faaliyetleri yaparken en önemli husus verimlilik. Verimli çalışma ortamı, hem üretici hem de tüketici tarafında yapıldığı zaman üretici ürünün karşılığını alacak, 82 milyon insanımız da daha makul fiyatlarla bu ürünlere ulaÅŸma imkanına sahip olacak.” dedi. 

Poyraz, verimliliÄŸi artırmak adına teknolojik geliÅŸmeleri takip ettiklerini de kaydederek, geliÅŸen teknolojilerin çiftçiler tarafından üretim aÅŸaması ve sonrasında benimsenmesi için yapılan çalışmalara destek vermeye çalıştıklarını bildirdi.

“Türkiye ticaret savaÅŸlarını en az zararla atlatacak”

Bu arada, Ankara Ticaret Odası (ATO) BaÅŸkanı Gürsel Baran da fuar kapsamında gerçekleÅŸtirilen “Dünya Ticaret SavaÅŸları ve Türkiye’nin Konumu” panelinde konuÅŸtu.

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının yoÄŸunlaÅŸtığına iÅŸaret eden Baran, iki ülkenin bu savaÅŸtan galip çıkmak için karşılıklı yaptırım kararı aldıklarını hatırlattı. 

Baran, ticaret savaşının dünyadaki bütün ülkeleri etkilediÄŸini ifade ederek, ÅŸunları kaydetti:

“Åžu anda inanılmaz bir savaÅŸ var. ABD dünya ticaretinde etkili bir ülke oldu. Åžimdi karşısına Çin çıktı. Çin dünyanın en çok nüfusa sahip ülkesi. 30 yıl sonra dünyada bir numara olmaya aday. ÜrettiÄŸi politikalarla ticarette önemli pay almaya baÅŸladı. Üretim, teknoloji ve diÄŸer alanlarda iyi. Fason üretim yapıyor. Dünyanın en önemli markalarının üretim merkezi oldu. DoÄŸru politikalarla dünya ticaretinde yer aldı.” 

Türkiye’nin de söz konusu ticaret savaşından etkilendiÄŸini vurgulayan Baran, bu savaÅŸtan en az zararla çıkabilmek için kömür, kağıt, fıstık gibi ürünlerin de aralarında olduÄŸu 1 milyar 780 milyon liralık ürünün ithalatına ek vergi konulduÄŸunu anlattı.

Baran, ticaret savaÅŸlarının bundan sonraki süreçte de devam edeceÄŸine deÄŸinerek, “Türkiye bu savaÅŸları en az zararla atlatacak ülkelerden biridir. Genç nüfusumuza güveniyorum. Ülkemizde gençlerin önünü açtığımız sürece dünya da ticaret savaÅŸlarında arzu ettiÄŸimiz yerde olacağız.” diye konuÅŸtu.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Tel Abyad’da pazar yerine bombalı saldırıda 10 sivil öldü

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.