30 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Toplumu bilimle buluÅŸturacak projelere destek

TÜBİTAK, toplumda bilim kültürünün geliştirilmesi amacıyla "Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları", "Yenilikçi Eğitim Uygulamaları" ile "Bilim Şenlikleri Destekleme" programları çerçevesinde 3 yeni proje çağrısına çıktı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik AraÅŸtırma Kurumu (TÜBÄ°TAK), toplumda bilim kültürünün geliÅŸtirilmesi amacıyla “DoÄŸa EÄŸitimi ve Bilim Okulları”, “Yenilikçi EÄŸitim Uygulamaları” ile “Bilim Åženlikleri Destekleme” programları çerçevesinde 3 yeni proje çaÄŸrısı yaptı. 120 bin liraya kadar desteÄŸin verileceÄŸi projeler için 9 Aralık’a kadar baÅŸvuru yapılması gerekiyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili kuruluÅŸu TÜBÄ°TAK, toplumu bilimle buluÅŸturmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda kurum tarafından, bilimsel farkındalığın artırılması amacıyla DoÄŸa EÄŸitimi ve Bilim Okulları, Yenilikçi EÄŸitim Uygulamaları ile Bilim Åženlikleri Destekleme programları çerçevesinde 3 yeni proje çaÄŸrısına çıkıldı.

AA muhabirinin edindiÄŸi bilgiye göre, söz konusu çaÄŸrılar çerçevesinde okul öncesi dönemi çocuklarından öÄŸretmenlere kadar toplumun farklı kesimlerine yönelik bilimsel etkinlikler yapmayı hedefleyen projelere 120 bin liraya kadar destek verilecek.

5 alandan projeler bekleniyor

Destek programları kapsamında yapılan çaÄŸrılara, “tıbbi” ve “tarımsal” alanlar ile “mühendislik ve teknoloji”, “doÄŸa bilimleri”, “sosyal ve beÅŸeri bilimler” alanlarında projelerle baÅŸvurulabilecek.

Proje önerilerinin, artırılmış gerçeklik, e-öÄŸrenme, hesaplamalı bilim uygulamaları, sanat ya da oyun içeren etkinlikler, mobil ve deneysel uygulamalar, spor etkinlikleri, ölçme ve deÄŸerlendirme etkinlikleri, gözlem, oyun tabanlı uygulamalar, saha çalışmaları veya iÅŸ birlikli grup çalışmaları gibi yöntemlerden bir ya da birkaçını içermesi gerekecek.

Söz konusu proje çaÄŸrılarına, 9 Aralık’a kadar baÅŸvuru yapılabilecek, desteklenecek projeler gelecek yılın ÅŸubat ayında açıklanacak.

Farklı yaÅŸ ve eÄŸitim gruplarına yönelik destekler

Hedef kitlesi okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okul, ön lisans, lisans, lisansüstü öÄŸrencileri, öÄŸretmenler ile bilim merkezleri çalışanları olan DoÄŸa EÄŸitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı, katılımcıların bilimsel olguları fark etmesini saÄŸlayarak, merak duygusuyla araÅŸtırmayı, sorgulama ve öÄŸrenme isteklerini teÅŸvik etmeyi amaçlıyor.

Yenilikçi EÄŸitim Uygulamaları Destekleme Programı ile de lisansüstü öÄŸrenciler, üniversitelerde görev yapan öÄŸretim elemanları, bir kurum ve kuruluÅŸta çalışan kadrolu öÄŸretmenler ile kamu ve belediye iÅŸtiraklerinin iÅŸlettiÄŸi bilim merkezleri çalışanlarının kendi branÅŸlarında eÄŸitim ve öÄŸretime özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve teknikleri etkileÅŸimli olarak kazanmaları ve kullanmaları hedefleniyor.

Farklı yaÅŸ ve eÄŸitim düzeyindeki öÄŸrenciler, öÄŸretmenler, bilim merkezi çalışanlarıyla diÄŸer katılımcıları hedefleyen Bilim Åženlikleri Destekleme Programı da katılımcılarda farkındalık oluÅŸturan, bilimsel bilgiye ve bilim insanına yönelik olumlu bakış açısı kazandıran ve bilimsel düÅŸünme becerileri saÄŸlayan etkinliklerin hayata geçirilmesini öngörüyor.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hırdavat sektöründe ihracat hedefi 8,5 milyar dolar

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.