13 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Milli Savunma Bakanlığından, Suriye konusunda Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında imzalanan mutabakat çerçevesinde Barış Pınarı Harekat alanı dışında yeni bir harekat icra edilmesine gerek kalmadığı bildirildi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili son geliÅŸmelere iliÅŸkin 6 maddelik açıklama yapıldı.
Açıklamada, 17 Ekim’de Fırat’ın doÄŸusuna iliÅŸkin Türkiye ile ABD arasında mutabakata varıldığı ve bu kapsamda Barış Pınarı Harekatı’na 120 saat ara verildiÄŸi hatırlatılarak, “Bugüne kadar tarafımızdan mutabakata varılan hususların yerine getirilmesinde gerekli hassasiyet gösterilmiÅŸtir.” ifadesi kullanıldı.
Sürenin sonunda ABD tarafından PKK/YPG’nin bölgeden çekilmesinin tamamlandığının bildirildiÄŸi belirtilen açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:
“22 Ekim tarihinde Soçi’de Sayın CumhurbaÅŸkanımız ile Rusya Federasyonu Devlet BaÅŸkanı arasında varılan mutabakat kapsamında bugünden itibaren Rusya Federasyonu ile müÅŸterek çalışmalara baÅŸlanacaktır.
Barış Pınarı Harekat alanı dışındaki hudutlarımızın güvenliÄŸi ve YPG terör örgütü unsurlarının 30 kilometre dışına çıkarılmasına yönelik esasları da içeren anılan mutabakat çerçevesinde mevcut harekat alanımız dışında bu aÅŸamada yeni bir harekat icra edilmesine gerek kalmamıştır.”
“Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir”
Türkiye’nin sınırlarının güneyinde bir terör koridorunun oluÅŸmasına asla müsaade etmeyeceÄŸi, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceÄŸi vurgulanan açıklamada, “Böylece bölgede bir barış koridoru oluÅŸturmak suretiyle yerlerinden edilmiÅŸ Suriyeli kardeÅŸlerimizin gönüllü ve güvenli bir ÅŸekilde evlerine ve topraklarına dönmesi saÄŸlanacaktır.” ifadelerine yer verildi.
AA
AB, liderlerden Brexit’in ertelenmesini talep edecek
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
418630 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
295165 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
110868 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
78950 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
78334 kez okundu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
İlaç fiyatlarına yüzde 6 zam
“Bir Milletin VaroluÅŸ Manifestosunun Tarihsel Arka Planı”
Teklif yasalaştı. Milli parklarda yeni dönem
Cari denge 6,8 milyar dolar açık verdi
Petrol tekrar 100 doların üzerine çıktı
Limonda gümrük vergisi düşürüldü
İspanya, İsrail’deki büyükelçisini geri çekme kararı aldı
Emekli bayram ikramiyesi için tarih netleşti
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
İlaç fiyatlarına yüzde 6 zam
“Bir Milletin VaroluÅŸ Manifestosunun Tarihsel Arka Planı”
Teklif yasalaştı. Milli parklarda yeni dönem
Cari denge 6,8 milyar dolar açık verdi
Petrol tekrar 100 doların üzerine çıktı
Limonda gümrük vergisi düşürüldü
İspanya, İsrail’deki büyükelçisini geri çekme kararı aldı
Emekli bayram ikramiyesi için tarih netleşti
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan