19 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Kredi borcu bulunan büyük ölçekli şirketlere yapılandırma

Türkiye Bankalar Birliğinden yapılan açıklamada, "Kredi borcu bulunan büyük ölçekli şirketler için Finansal Yeniden Yapılandırma uygulamasına başlanacaktır." ifadelerine yer verildi.

Türkiye Bankalar BirliÄŸince (TBB), banka ve finansal kurumlara kredi borcu bulunan büyük ölçekli ÅŸirketler için Finansal Yeniden Yapılandırma (FYY) uygulamasına baÅŸlanacağı belirtilerek, uygulamadan, 25 milyon TL ve üzeri kredi borcu bulunan büyük ölçekli ÅŸirketlerin yararlanabileceÄŸi bildirildi.

TBB tarafından Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve AnlaÅŸması Uygulaması Hakkında yapılan duyuru, birliÄŸin sitesinde yayımlandı.

Duyuruda, banka ve finansal kurumlara kredi borcu bulunan büyük ölçekli ÅŸirketler için FYY uygulamasına baÅŸlanacağı belirtilerek, “Küçük ölçekli ÅŸirketlerde uygulamaya baÅŸlanması için onay beklenmektedir.” denildi.

Uygulamayla borçlarını ödemeye niyetli olan, ancak gelir-gider dengesi bozulduÄŸu için edimlerini yerine getiremeyen müÅŸterilerin geri ödeme yükümlülüklerini yerine getirebilmelerine imkan verilmesinin amaçlandığı aktarılan duyuruda, ÅŸunlar kaydedildi:

“Yeniden yapılandırma uygulamasının; 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun Geçici 32’nci maddesi uyarınca bankalar, finansal kiralama ÅŸirketleri, faktoring ÅŸirketleri ve finansman ÅŸirketleri ile kredi iliÅŸkisinde bulunan borçluların bu kuruluÅŸlar nezdindeki kredi borçlarına iliÅŸkin olarak, çerçeve anlaÅŸma ve sözleÅŸmeleri kapsamında alınacak tedbirlerle, geri ödeme yükümlülüklerini yerine getirebilmelerine, üretim, yatırım, istihdam faaliyetlerini sürdürmelerine, dolayısıyla ekonomik büyümeye imkan verecektir. Banka ve finansal kurumlara 25 milyon TL ve üzeri kredi borcu bulunan büyük ölçekli ÅŸirketler FYY uygulamasından yararlanabilecektir. 25 milyon TL’nin altında kredi borcu bulunan küçük ölçekli ÅŸirketler ise onayın alınmasını takiben FYY uygulamasından yararlanabilecektir. Haklarında iflas kararı bulunan borçlular FYY’den yararlanamayacaktır.”

Borçlular, en yüksek 3 alacaklı kuruluÅŸtan birine baÅŸvurabilecek

Duyuruda, FYY sürecine alınabilecek borçluların, en yüksek üç alacaklı kuruluÅŸtan birine, Çerçeve AnlaÅŸması ekinde belirtilen formata uygun bir baÅŸvuru ve taahhüt mektubuna, sürecin gerektirdiÄŸi diÄŸer belge ve bilgileri de ekleyerek baÅŸvuruda bulunabileceÄŸi bildirildi.

Çerçeve AnlaÅŸması’nı imzalayan alacaklı kuruluÅŸların, Türkiye Bankalar BirliÄŸi tarafından güncel olarak ilan edileceÄŸi belirtilen duyuruda, ÅŸu ifadelere yer verildi:

“BaÅŸvurusu kabul edilen borçlular için durumun korunması süreci baÅŸlayacak olup durumun korunması sürecinin baÅŸlaması halinde, Çerçeve AnlaÅŸması’nı imzalamış bulunan alacaklı kuruluÅŸlar, borçlu hakkında yeniden yapılandırılan alacaklara iliÅŸkin olarak icra takibi yapamayacak (zaman aşımı ve hak düÅŸürücü süreler nedeniyle hak kaybına yol açacak durumlar hariç olmak üzere), mevcut 
takiplere devam edemeyecek, yeni takipler açamayacak ve diÄŸer yasal yollara baÅŸvuramayacaktır. Borçlunun baÅŸvuru tarihinden önce herhangi bir alacaklı kuruluÅŸ tarafından baÅŸlatılmış yasal takipler sonucu satış günü belirlenmiÅŸ olması, ihalenin feshi davasının devam etmesi, borcun icra taahhüdüne baÄŸlanmış olması, tasarrufun iptali davasının devam etmesi halinde bu iÅŸlemler finansal yeniden yapılandırmadan etkilenmeyecektir. Alacaklı kuruluÅŸların, Çerçeve AnlaÅŸması’ndan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda ortaya çıkabilecek uyuÅŸmazlıkların çözümü için Türkiye Bankalar BirliÄŸi Yönetim Kurulu’nun belirleyeceÄŸi Hakem Kurulu görev yapacaktır.”

Duyuruda ayrıca, Finansal Yeniden Yapılandırma Uygulaması hakkında detaylı bilgiye TBB’nin “www.tbb.org.tr/fyy” sayfasından ulaşılabileceÄŸi bildirildi. 

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Üniversitelere 36 milyar lira ödenek

HIZLI YORUM YAP