03 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
AB Konseyi BaÅŸkanı Charles Michel ve AB Komisyonu BaÅŸkanı Ursula von der Leyen, telekonferans yöntemiyle yapılan AB liderler toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.
Michel, bugünkü toplantıda liderlerin AB’nin dış sınırlarını kapatması yönündeki düzenlemeyi onayladıklarını belirterek, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle üçüncü ülke vatandaÅŸlarının AB üyesi ülkelerin ve AB üyesi olmayıp Schengen Bölgesi’nde olan ülkelerin dış sınırlarından giriÅŸlerine 30 günlük kısıtlama getirildiÄŸini duyurdu.
Öte yandan, AB Komisyonu tarafından hazırlanan düzenlemede, AB veya AB dışındaki Schengen ülkelerinde oturum veya çalışma izni olan kiÅŸilerin, Kovid-19 ile ilgili çalışma yürüten bilim insanları ve saÄŸlık çalışanlarının muaf olacağı belirtilmiÅŸti.
“Ne gerekiyorsa yapacağız”
Kovid-19’un tedavisine iliÅŸkin bilimsel araÅŸtırmaları da destekleyeceklerini vurgulayan Michel, aşı geliÅŸtirilmesi çalışmalarına hız verileceÄŸini söyledi.
Michel, AB ve üye ülkelerin mevcut krizi aÅŸmak için “ne gerekiyorsa yapacağını” belirterek, gelecek hafta perÅŸembe ve cuma günü Brüksel’de yapılması planlanan AB Liderler Zirvesi’nin düzenlenmeyeceÄŸini, bu zirveyi telekonferans yöntemiyle yapacaklarını ifade etti.

“İç sınırlardaki blokajın açılması çok önemli”
AB Komisyonu BaÅŸkanı Ursula von der Leyen de AB üyesi ülke liderlerinin Kovid-19 ile mücadele kapsamında dış sınırların kapatılması, ekonominin desteklenmesi, ortak kamu alımları yapılması ve araÅŸtırmaların desteklenmesini içeren paketleri kabul ettiklerini söyledi.
AB’nin dış sınırlarında giriÅŸlerin geçici biçimde sınırlandırılmasının liderlerden destek aldığını vurgulayan von der Leyen, “Toplantıda önemli bir konu da iç sınırlar ve yaÅŸanan tıkanıklıklardı. Bu iç sınırlardaki blokajın açılması çok önemli. Avrupalılar, diÄŸer ülkelerdeki evlerine giderken sorun yaşıyorlar. Sınırlarda trafik yaÅŸanıyor. Mal transferinde de sıkıntılar oluyor. Bu malların hızlı iletimi iç piyasanın iÅŸleyiÅŸi için çok önemli.” diye konuÅŸtu.
Von der Leyen, salgının ekonomik etkilerinin “aşırı ciddi” olduÄŸuna iÅŸaret ederek, vatandaÅŸları ve ekonomileri virüsün etkilerinden korumak için gerekli bütün adımların atılacağını kaydetti.
AA
Türkiye’de virüsten ilk ölüm
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
415530 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
294978 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
110668 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
75847 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
75234 kez okundu
İsrail, Lübnan’a kara harekatı baÅŸlattı
Şubat ayı enflasyon verileri açıklandı
Mart ayı kira zam oranı belli oldu
ABD, 14 ülkedeki vatandaÅŸlarını uyardı: “Derhal ayrılın”
Bursa’nın milletvekili sayısı arttı
Altında yükseliş sürüyor
Tutuklanan Tanju Özcan görevden uzaklaştırıldı
İran, Dubai’de ABD askerlerinin toplandığı bölgeyi vurdu;
Bakan Uraloğlu açıkladı: 9 ülkeye uçuşlar iptal edildi
Türkiye’deki Amerikan askeri üssü vuruldu” iddialarına açıklama
İsrail, Lübnan’a kara harekatı baÅŸlattı
Şubat ayı enflasyon verileri açıklandı
Mart ayı kira zam oranı belli oldu
ABD, 14 ülkedeki vatandaÅŸlarını uyardı: “Derhal ayrılın”
Bursa’nın milletvekili sayısı arttı
Altında yükseliş sürüyor
Tutuklanan Tanju Özcan görevden uzaklaştırıldı
İran, Dubai’de ABD askerlerinin toplandığı bölgeyi vurdu;
Bakan Uraloğlu açıkladı: 9 ülkeye uçuşlar iptal edildi
Türkiye’deki Amerikan askeri üssü vuruldu” iddialarına açıklama
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan