19 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 8,37 puan ve yüzde 0,53 artarak 1.573,37 puana çıktı.
Bankacılık endeksi yüzde 0,38 ve holding endeksi yüzde 0,70 yükseliÅŸ kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,05 ile kimya, petrol plastik, tek kaybettiren yüzde 0,12 ile turizm oldu.
Dün alıcılı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre yüzde 0,53 deÄŸer kazanarak 1.561,02 puanla tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleÅŸtirdi.
Analistler, ABD’de Hazine Bakanı olması beklenen Janet Yellen’ın dün akÅŸam Senatonun Finans Komitesinde yaptığı sunumda büyük teÅŸvik paketlerine vurgu yapmasının ardından küresel piyasalarda alıcılı bir seyrin hakim olduÄŸunu söyledi.
Bugün, ABD BaÅŸkanlığına seçilen Joe Biden’ın Türkiye saati ile 19.30’da baÅŸlayacak yemin töreni ve yapacağı konuÅŸmanın yatırımcıların gündeminde olduÄŸunu kaydeden analistler, ABD’de ayrıca ÅŸirketlerin 4. çeyrek finansal sonuçlarının açıklanmaya devam edeceÄŸini hatırlattı.
Analistler, öte yandan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında artan vaka ve ölüm sayıları ile söz konusu geliÅŸmelere paralel bazı ülkelerde uzatılan kısıtlamaların piyasalardaki yukarı yönlü hareketi törpülediÄŸini belirtti.
Bugün, yurt içinde veri gündeminin sakin olduÄŸunu, yurt dışında ise İngiltere ve Avro Bölgesi’nde Tüketici Fiyat Endeksi ile İngiltere Merkez Bankası BaÅŸkanı Andew Bailey’ın konuÅŸmasının takip edileceÄŸini bildiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.590 seviyesinin direnç, 1.540’ın destek konumunda olduÄŸunu bildirdi.
AA
Reklam yasağı devrede
Green Card programı süresiz olarak durduruldu
İlaç fiyatları artırıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adı deÄŸiÅŸiyor
ATM’den para çekmede yeni dönem
26 ÅŸirkete “mali müşavir” operasyonu
Yeni harçlar belli oldu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Green Card programı süresiz olarak durduruldu
İlaç fiyatları artırıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adı deÄŸiÅŸiyor
ATM’den para çekmede yeni dönem
26 ÅŸirkete “mali müşavir” operasyonu
Yeni harçlar belli oldu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan