19 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Borsa İstanbul‘da BIST 100 endeksi, açılışta, 668,53 puan ve yüzde 0,66 deÄŸer kazancıyla 101.812,27 seviyesine çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 1,24, holding endeksi yüzde 0,55 yükseliÅŸ kaydetti.
Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran bankacılık, tek gerileyen ise yüzde 0,58 ile elektrik oldu.
Dün yükseliÅŸ eÄŸilimini sürdüren BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,62 artışla 101.143,74 puandan tamamladı.
Analistler, Suriye konusunda azalan jeopolitik riskler ve ABD ile diplomatik iliÅŸkilerdeki düzelmenin etkisiyle pay piyasalarının haftanın ilk üç günündeki yükseliÅŸini yeni güne de taşıdığını belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde sırasıyla 102.500 ve 105.000-105.500 bandının gündeme gelebileceÄŸini söyledi.
Dün akÅŸam Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile ABD BaÅŸkanı Donald Trump bir telefon görüÅŸmesi gerçekleÅŸtirirken, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in de 8 Kasım’da Türkiye’ye geleceÄŸi bildirildi.
ErdoÄŸan görüÅŸme ile ilgili açıklamasında “GörüÅŸmede terörle mücadele ve ülkelerimiz arasındaki ticari hedefler baÅŸta olmak üzere, birçok konuda atacağımız adımları deÄŸerlendirdik. 13 Kasım’da ABD’ye gerçekleÅŸtireceÄŸimiz ziyaretle birlikte, bugün yapmış olduÄŸumuz telefon görüÅŸmesinin ikili iliÅŸkilerimiz ve bölgesel meselelerle ilgili hayırlı sonuçlar doÄŸuracağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
Analistler, bugün yurt içinde Hazine’nin ekim ayı nakit dengesi, yurt dışında ise İngiltere Merkez Bankasının (BoE) faiz kararının yanı sıra Almanya ve ABD’de yayımlanacak verilerin takip edileceÄŸini bildirdi.
AA
ABD’nin ham petrol stokları arttı
Green Card programı süresiz olarak durduruldu
İlaç fiyatları artırıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adı deÄŸiÅŸiyor
ATM’den para çekmede yeni dönem
26 ÅŸirkete “mali müşavir” operasyonu
Yeni harçlar belli oldu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Green Card programı süresiz olarak durduruldu
İlaç fiyatları artırıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adı deÄŸiÅŸiyor
ATM’den para çekmede yeni dönem
26 ÅŸirkete “mali müşavir” operasyonu
Yeni harçlar belli oldu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan