14 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Bursa ValiliÄŸi’nden yapılan açıklama ÅŸöyle:
“Tüm Dünya’da etkisi görülen Covid-19 salgınının toplum saÄŸlığı ve kamu düzeni açısından oluÅŸturduÄŸu riski yönetebilmek adına hayatın her alanına yönelik tedbirler SaÄŸlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın CumhurbaÅŸkanımızın talimatları doÄŸrultusunda alınmakta ve uygulanmaktadır.
İçerisinde bulunduÄŸumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iÅŸ kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek bu kural ve tedbirler çerçevesinde faaliyetlerin sürdürülmesi saÄŸlanmaktadır.
İl Hıfzıssıhha Kurulumuzun 02.07.2020 tarih ve 101 sayılı kararı ile;
Bu kapsamda, görülen lüzum üzerine Konaklama Tesislerinde Uygulanacak Standartlar ve Tedbirler konulu İçiÅŸleri Bakanlığının 02.06.2020 tarih 8680 sayılı Genelgesi ve 02.06.2020 tarih 65 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararında Denetim bölümünden önce gelmek üzere aÅŸağıdaki bölüm eklenmiÅŸtir.
G) GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI
Covid-19 kapsamında olaÄŸanüstü pandemi koÅŸullarında saÄŸlıklı ve güvenli bir turizmi mümkün kılmak ve alınan tedbirlerin üst seviyede güvenilirliÄŸini saÄŸlayabilmek için Türkiye Turizm Tanıtma ve GeliÅŸtirme Ajansı koordinasyonunda ve www.tga.gov.tr web adresinde belirtilen, uluslararası sertifikasyon kuruluÅŸları tarafından üst düzey saÄŸlık ve hijyen koÅŸullarının konaklama tesislerinde yerine getirildiÄŸini belgeleyen ve aylık denetimlerle devamlılığını saÄŸlamayı hedefleyen ‘Güvenli Turizm Sertifikası’nın, 50 oda ve üzeri tüm konaklama tesislerince (belediye veya il özel idaresi ruhsatlılar dahil) alınması zorunludur.
Halen faaliyette olan konaklama tesislerinin ‘Güvenli Turizm Sertifikası’nı alabilmeleri için 15/7/2020 tarihine kadar, faaliyete yeni geçecek tesislerin ise faaliyete geçmelerini takiben yedi gün içerisinde, Türkiye Turizm Tanıtma ve GeliÅŸtirme Ajansı www.tga.gov.tr web adresinde belirtilen sertifika firmalarınca denetlenen ve düzenlenen ‘Güvenli Turizm Sertifikası’ koÅŸullarını yerine getirerek sertifika almaları gerekmektedir.
‘Güvenli Turizm Sertifikası’ alma zorunluluÄŸu getirilen konaklama tesislerinin, sertifikasız faaliyet gösterdiÄŸinin tespiti halinde iÅŸyeri açma ve çalışma ruhsatı ve/veya turizm belgesi iptali dahil her türlü cezai iÅŸlem saklı kalmak kaydıyla, iÅŸletme faaliyetlerine son verilir.Bu kapsamda;
Kaymakamlıklarımızca konaklama tesislerinin faaliyetlerini yukarıda belirtilen kurallara göre sürdürmeleri için Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 nci maddeleri uyarınca gerekli kararların alınmasına,
Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek baÅŸta denetimler olmak üzere uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir ÅŸekilde yerine getirilmesinin saÄŸlanmasına, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereÄŸince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereÄŸince iÅŸlem yapılmasına, konusu suç teÅŸkil eden davranışlara iliÅŸkin Türk Ceza Kanununun195 inci maddesi kapsamında gerekli adli iÅŸlemlerin baÅŸlatılmasına karar verilmiÅŸtir.”
“Startup ekonomisinin likiditesi artıyor”
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
419044 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
295184 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
110888 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
79359 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
78747 kez okundu
Atatürk’ün Sağlık Devriminin Sessiz Mimarı
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
Atatürk’ün Sağlık Devriminin Sessiz Mimarı
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan