19 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Nijerya’nın Lagos kenti açıklarında saldırıya uÄŸrayan Liberya bayraklı konteyner gemisi Mozart’a ve mürettebata iliÅŸkin son geliÅŸmeleri NTV’de katıldığı canlı yayında anlattı.
Geminin yabancı bandıralı, yabancı bir armatörün gemisi olduÄŸunu ancak mürettebatı bir Türk firmasının saÄŸladığını belirten ÇavuÅŸoÄŸlu, “Yani gemi Türk ÅŸirketine ait deÄŸil. İçindeki 19 personel Türk, 1 tanesi Azerbaycan vatandaşı. Maalesef Azerbaycan vatandaşı kardeÅŸimiz vefat etti.” dedi.
ÇavuÅŸoÄŸlu, Azerbaycanlı mevkidaşı Ceyhun Bayramov’la konuya iliÅŸkin dün görüÅŸtüÄŸünü hatırlatarak “Cenazemizi de alıp Türkiye üzerinden Azerbaycan’a göndermek için her iki ülkenin dışiÅŸleri bakanlıkları, konsolosluk birimleri ÅŸu anda çalışıyor.” diye konuÅŸtu.
Geminin Gabon karasuları içinde olduÄŸunu ve Port Gentil limanına yanaÅŸmak için beklediÄŸini söyleyen ÇavuÅŸoÄŸlu, Gabon’dan teknik personel talebinde bulunulduÄŸunu belirtti. ÇavuÅŸoÄŸlu, “Gemi yanaşır yanaÅŸmaz cenazemizi alıp orada gerekli iÅŸlemleri yapacağız.” dedi.
Türkiye’nin Gabon nezdindeki Librevil Büyükelçisi Nilüfer Erdem Kaygısız’ın bu sabah ilk uçakla Port Gentil’e ulaÅŸtığını ve süreci yakından takip ettiÄŸini belirten ÇavuÅŸoÄŸlu, “DiÄŸer taraftan kaçırılan vatandaÅŸlarımızın kurtarılması için de gerekli temasları tüm ülkelerle baÅŸlattık.” ifadesini kullandı.
ÇavuÅŸoÄŸlu, geminin sahibi ÅŸirketin de gerekli tüm çalışmaları yürüttüÄŸünü, hukukçular, sigorta ÅŸirketleri ve gemiye personel saÄŸlayan ÅŸirketle de temasta olduklarını aktardı.
Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, “VatandaÅŸlarımızı kaçıran bu haydutlar, korsanlar henüz geri dönüÅŸ saÄŸlamadılar. Bunlar belli bir zaman geçtikten sonra, daha önce de bizim gemilerimize, baÅŸka ülkelerin gemilerine saldırılar oldu. Onlar belli bir zamandan sonra arayıp taleplerini iletiyorlar. Ama her türlü hazırlık ve çalışma yapıldı.” diye konuÅŸtu.
Türkiye’nin Librevil Büyükelçisi Nilüfer Erdem Kaygısız ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Gemimiz Port-Gentil limanına 10 mil uzaklıkta. Gemimizin limanın sınırlarında demirlemesini saÄŸlamaya çalışıyoruz. DemirlendiÄŸi anda da botlarla gemiye doÄŸru gideceÄŸiz. Åžu anda limanda bütün yetkililer bize yardımcı olmaya çalışıyor. Geminin yerini belirlemeye çalışıyoruz. BelirlediÄŸimiz anda oraya doÄŸru gideceÄŸiz.” diye konuÅŸtu.
Sürecin geminin ait olduÄŸu denizcilik ÅŸirketinin de koordinasyonuyla adım adım ilerlediÄŸini dile getiren Kaygısız, “Öncelikle cenazemizin nakliyle ilgili iÅŸlemleri baÅŸlatacağız. İlk aÅŸamada morga naklini saÄŸlamamız gerekiyor. Süreci adım adım takip ediyoruz. Önce gemimizin demirlemesi, bizim oraya ulaÅŸmamız, mürettebatı görmemiz, hızlıca cenazemizi almamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Liberya bayraklı Mozart isimli gemi, dün Nijerya’nın Lagos kentinin yaklaşık 180 mil açığında deniz haydutları tarafından saldırıya uÄŸramıştı. Deniz haydutları, 19 personelden 15 Türk personeli yanlarına rehin alarak gemiyi terk etmiÅŸ, arbede esnasında Azerbaycan uyruklu 1 personel öldürülmüÅŸtü. Gemi, 3 personelle Gabon’un Port-Gentil Limanı’na doÄŸru hareket etmiÅŸti.
AA
Mehmetçik için yeni tip ‘kamuflaj’ hazırlandı
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
392368 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
293838 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109449 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
52305 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
52056 kez okundu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Gümrük işlemlerine yönelik ceza tutarı arttırıldı
Bursa’da okullara “yeni yıl” yasağı
Mehmet Akif Ersoy’un uyuÅŸturucu testi pozitif
Vergi yüzsüzleri açıklandı
MSB: Karadeniz’de insansız hava aracı düşürüldü
Gain Medya’ya operasyon: 3 yönetici gözaltında! TMSF, kayyum olarak atandı
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Gümrük işlemlerine yönelik ceza tutarı arttırıldı
Bursa’da okullara “yeni yıl” yasağı
Mehmet Akif Ersoy’un uyuÅŸturucu testi pozitif
Vergi yüzsüzleri açıklandı
MSB: Karadeniz’de insansız hava aracı düşürüldü
Gain Medya’ya operasyon: 3 yönetici gözaltında! TMSF, kayyum olarak atandı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan