15 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı bağışlıklık sisteminin güçlü tutulması büyük önem taşıyor. Bunun için de yeterli ve dengeli beslenilmesi gerekiyor. Bu kapsamda balık, sahip olduÄŸu vitamin, mineral ve omega-3 gibi besin ögeleriyle öne çıkıyor.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin talimatıyla bu hassas dönemde Türkiye’de balık tüketiminin artırılması amacıyla bir kampanya hayata geçiriliyor. Kampanyayla tüm aÅŸamaları bakanlık kontrolünde üretilen ve avlanan yerli balıklara sofralarda daha fazla yer verilmesi amaçlanıyor.
Kampanya için Türkiye Perakendeciler Federasyonu, Gıda Perakendeciler DerneÄŸi, taze veya dondurulmuÅŸ balık satışı yapan zincir marketler, komisyoncular, toptancılar ile balık yetiÅŸtirici birlikleri ve avcılarıyla bir dizi toplantı yapıldı.
Alınan ortak kararla yaÅŸanan bu süreçte toplum saÄŸlığına katkı verilmesi için balıkların Türkiye’de bol bulunduÄŸu dönemlerde belli aralıklarla tanıtım ve tüketim kampanyaları yapılması için harekete geçildi. Balıklar, daha çok insanın tüketmesi için en az karla vatandaÅŸlara ulaÅŸtırılacak.
Maliyetine satış
Bu kapsamdaki ilk kampanya, çipura ve levrek balıklarında 3-4-5 Nisan’da “Evde Hayat, Sofrada Balık” sloganıyla yapılacak. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel MüdürlüÄŸü koordinasyonunda, kampanyaya katılan su ürünleri üreticileri ve ulusal çapta faaliyet gösteren zincir marketler ile toptancılar tarafından alınan kararla, çipura ve levrek balıkları neredeyse maliyetine, büyüklüklerine göre kilogramı azami 22,90 lira ile 24,90 lira arasında deÄŸiÅŸen fiyatlardan satışa sunulacak.
Balık tüketimin artırılması ve saÄŸlıklı gıda eriÅŸiminin saÄŸlanması amacıyla ilerleyen süreçte, dünyada marka olmaya baÅŸlayan Türk somonu ve gelecek avcılık döneminde de farklı balık türlerinde yeni kampanyalar düzenlenecek.
Bakanlığın, kampanyanın tanıtımına ilişkin hazırladığı videolar da televizyonlarda yayınlanacak.
AA
Van’da deprem!
Atatürk’ün Sağlık Devriminin Sessiz Mimarı
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
Atatürk’ün Sağlık Devriminin Sessiz Mimarı
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan