18 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
İçiÅŸleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadığını denetlemekle sorumlu olan yetkililere (polis ve jandarma) yardımcı olmak üzere Emniyet Genel Müdürünün teklifi ve İçiÅŸleri Bakanının onayı ile uygun görülen kiÅŸilere, valiliklerce “Fahri Trafik MüfettiÅŸliÄŸi” görevi verilebiliyor.
Bu kapsamda, İçiÅŸleri Bakanlığınca trafik güvenliÄŸini saÄŸlamada önemli bir unsur olan fahri trafik müfettiÅŸlerinin arasına bu ay yenileri katılacak. 20 bin olan fahri trafik müfettiÅŸ sayısı, 14 bin 716 yeni görevlendirmeyle 34 bin 716’ya çıkacak.
1 yıl tutanak tutmayan müfettiÅŸin görevi sonlandırılacak
Fahri trafik müfettiÅŸi olmak isteyenler, ikametlerinin bulunduÄŸu ildeki Trafik Denetleme Åžube Müdürlüklerine müracaat edebilecek.
BaÅŸvuru için en az 40 yaşında, yüksek okul mezunu, en az 10 yıllık sürücü belgesine sahip olma, müracaat tarihinden geriye doÄŸru beÅŸ yıl içerisinde hakkında 100 ceza puanı uygulaması sonucu sürücü belgesinin geri alınmamış olması ve kamu hizmetlerinden yasaklı olmama ÅŸartları aranıyor.
Gönüllülük esasıyla görev yapan fahri trafik müfettiÅŸleri, kural ihlallerine karşı tuttukları tutanakları elden trafik birimlerine ya da elektronik ortamda Emniyet Genel MüdürlüÄŸüne 7 gün içerisinde teslim ediyor.
Yer ve zaman kısıtlaması olmayan müfettiÅŸler, bulundukları her yerde sürücüleri denetleyebiliyor. MüfettiÅŸlerin araç durdurma, sürücülerle muhatap olma, belge ve evrak kontrolü yapma yetkileri bulunmuyor.
Fahri Trafik MüfettiÅŸliÄŸi Görev ve Çalışma YönetmeliÄŸi’nde yapılan son deÄŸiÅŸiklikle bir yıl süreyle trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenlemeyen müfettiÅŸlerin görevi, Emniyet Genel Müdürünün teklifi ve İçiÅŸleri Bakanının onayıyla sonlandırılabiliyor.
AA
TİM BaÅŸkanı Gülle: “İhracatta olumlu bir grafiÄŸe imza atıyoruz”
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
392042 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
293824 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109436 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
51980 kez okundu
5
Pegasus’tan İsrail kararı
51956 kez okundu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Gümrük işlemlerine yönelik ceza tutarı arttırıldı
Bursa’da okullara “yeni yıl” yasağı
Mehmet Akif Ersoy’un uyuÅŸturucu testi pozitif
Vergi yüzsüzleri açıklandı
MSB: Karadeniz’de insansız hava aracı düşürüldü
Gain Medya’ya operasyon: 3 yönetici gözaltında! TMSF, kayyum olarak atandı
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Gümrük işlemlerine yönelik ceza tutarı arttırıldı
Bursa’da okullara “yeni yıl” yasağı
Mehmet Akif Ersoy’un uyuÅŸturucu testi pozitif
Vergi yüzsüzleri açıklandı
MSB: Karadeniz’de insansız hava aracı düşürüldü
Gain Medya’ya operasyon: 3 yönetici gözaltında! TMSF, kayyum olarak atandı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan