19 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
İBB UKOME Toplantısı, İBB BaÅŸkanı Ekrem İmamoÄŸlu’nun baÅŸkanlığında İstanbul Kongre Merkezi’nde toplandı.
Toplantıda, Toplu Ulaşım Hizmetleri MüdürlüÄŸünün “Taksi taşımacılığının düzenlenmesi” teklifinde, İstanbul’da taksi sayısının kiralık yöntemle 6 bin artırılması istendi.
Ulaşımdan sorumlu İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, taksi düzenlemesine iliÅŸkin bilgilendirici bir sunum yaptı.
Sunum sonrası teklif müzakereye açıldı.
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) BaÅŸkanı Eyüp Aksu, İmamoÄŸlu’nun seçim öncesi verdiÄŸi sözleri tutmadığını savunarak, bu konuda görüÅŸlerinin alınmadığını öne sürdü.
Esnafın tedirgin olduğunu ifade eden Aksu, taksicilerle ilgili eğitim ve şikayetleri değerlendirmesi gereken kurumun İBB olduğunu dile getirdi.
İBB’nin saÄŸladığı İTaksi cihazlarının saÄŸlıklı çalışmadığını belirten Aksu, “İBB’nin yapamadığı cihazların faturası esnafa yükleniyor. İBB dayatma ile ‘İTaksi’ye abone olmadığınız için ruhsat vermem, araçlarınızı baÄŸlarım.’ diyor. Bu aplikasyonu biz de yapacağız. Taksiciyle yolcuyu buluÅŸturan sistem hayata geçerse, var olan taksi sayısı fazla bile olabilir. Sizden önceki yönetimler ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından taksicilere eÄŸitim verildi. Yeni dönemde ise hiçbir eÄŸitim verilmedi.” diye konuÅŸtu.
Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) Marmaray Bölge Müdürü Doç. Dr. Nurdan Apaydın, İTÜ’deki akademisyenler tarafından hazırlanan rapora deÄŸindi.
İstanbul’un devam eden raylı sistem projelerinin tamamlanmasıyla kıyaslandığı ÅŸehirlerden Paris ve Londra’yı geride bırakacağını ifade eden Apaydın, “2023’te raylı sistemlerin toplu ulaşımdaki payı yüzde 40’ı geçecek. AraÅŸtırmaya göre İstanbul’da gelecek 4-5 yılda taksi ihtiyacı öngörülmüyor. Yine rapora göre İstanbul’da taksiler yüzde 39, Singapur’da yüzde 68, Milano’da yüzde 69 verimlilikle çalışıyor. Singapur’da biliÅŸimle çözüp verimliliÄŸi artırmışlar. VerimliliÄŸin artırılması çok önemli.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Pandemi döneminde taksicilerin gelirlerinin önemli oranda düÅŸtüÄŸünü aktaran Apaydın, yeni taksilerle trafiÄŸe ilave yük getirmek yerine mevcut taksilerin acilen yeniden yapılandırılarak sorunların çözülmesi gerektiÄŸini kaydetti.
Projede kendilerine bin plaka verilmesi öngörülen minibüs ve taksi dolmuÅŸçular ise kendileriyle ilgili bölümün ayrı oylanmasını istedi.
İBB BaÅŸkanı Ekrem İmamoÄŸlu da eleÅŸtirilere cevap vererek, “50 bin ÅŸoföre zarar verecek bir ÅŸeye imza atmam. Kimse pandemi üzerinden popülizm yapmasın.” dedi.
İmamoÄŸlu, 250 dolmuÅŸçu ve 750 minibüsçü için ayırdıkları bin yeni plakayı ayrı oylatacağını söyledi.
UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Temsilcisi Ömür Yılmaz ise konunun daha önce bu ÅŸekliyle gündeme gelmediÄŸini belirterek, hukuki durumun tespiti için alt komisyona havale edilmesini istedi.
İmamoÄŸlu itiraza raÄŸmen yaptırdığı oylamada, minibüs ve dolmuÅŸlarla ilgili oylama oy çokluÄŸu ile reddedildi.
6 bin taksi için yapılan oylama da aynı ÅŸekilde oy çokluÄŸu ile reddedildi.
Oylamada ortaya çıkan sonucun ardından İmamoÄŸlu, oturuma 15 dakika ara verdiÄŸini belirterek salondan ayrıldı.
AA
Türkiye ve Katar arasında 10 anlaşma imzalandı
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
392504 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
293845 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109455 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
52439 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
52191 kez okundu
Green Card programı süresiz olarak durduruldu
İlaç fiyatları artırıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adı deÄŸiÅŸiyor
ATM’den para çekmede yeni dönem
26 ÅŸirkete “mali müşavir” operasyonu
Yeni harçlar belli oldu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Green Card programı süresiz olarak durduruldu
İlaç fiyatları artırıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adı deÄŸiÅŸiyor
ATM’den para çekmede yeni dönem
26 ÅŸirkete “mali müşavir” operasyonu
Yeni harçlar belli oldu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan