20 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
İdlib‘de Rusya, BeÅŸÅŸar Esed rejimi ve İran destekli grupların saldırıları nedeniyle, Türkiye sınırına son dört günde 44 bin sivil daha göç etti. Geçen kasım ayı başından bu yana yerinden edilenlerin sayısı 328 bini geçti.
Rusya, Esed rejimi ve İran destekli grupların, saldırılana devam etmesiyle İdlib’in Maarratinüman ilçesi ile civar köylerinde yaÅŸayan ailelerin Türkiye sınır hattına yakın bölgelere kaçışları sürüyor.
Yerinden edilen sivillere iliÅŸkin veri çalışması yürüten Suriye Müdahale KoordinatörlüÄŸü Müdürü Muhammed Hallaj, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dört gün içinde 44 bin sivilin yerinden edildiÄŸini söyledi.
Hallaj, geçen yılın kasım ayı başından bu yana özellikle rejim ve Rusya’nın saldırılarından Suriye-Türkiye sınır hattı yakınındaki bölgelere kaçanların sayısının 328 bin 418’e bine ulaÅŸtığını ifade etti.
Saldırıların yeniden ÅŸiddetlenmesi halinde İdlib’in güneyindeki Cebel ez-Zeviye bölgesinde de göçlerin baÅŸlamasından, böylece 250 bin sivilin daha yerinden edilmesinden endiÅŸe ediliyor.
İdlib’deki kampların dolması, yeni çadır kurulacak alan ile altyapının bulunmaması ve yardımların azalması nedeniyle binlerce sivil sığınacak yer bulmakta güçlük çekiyor.
Saldırılardan kaçarak evsiz kalan binlerce aile, yardım bekliyor.
İdlib GerginliÄŸi Azaltma Bölgesi
Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib ili neredeyse iç savaşın başından bu yana muhaliflerin ve rejim karşıtı silahlı grupların kalesi niteliÄŸinde bulunuyor. İç göçle nüfusu 4 milyona ulaÅŸan İdlib’in merkezi, Mart 2015’te muhaliflerin kontrolüne geçti. İdlib, rejimin en yoÄŸun hedef aldığı bölgelerin başında geliyor.
Türkiye, Rusya ve İran, 4-5 Mayıs 2017’deki Astana toplantısında, İdlib ve çevresini “GerginliÄŸi Azaltma Bölgesi” ilan etti.
Rejim güçlerinin ateÅŸkesi sık sık ihlal etmesi üzerine Türkiye ve Rusya ek mutabakata vardı. 17 Eylül 2018’de imzalanan mutabakattan bu yana İdlib GerginliÄŸi Azaltma Bölgesi’nde rejim ve Rusya’nın saldırılarında bin 300’den fazla sivil öldü.
Rusya’nın başını çektiÄŸi saldırıların yoÄŸun olduÄŸu alanlardan nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı ise 2019 içerisinde bir milyonu aÅŸtı.
Mehmet Burak KaracaoÄŸlu, EÅŸref Musa
AA
Yumurta ve su ürünlerindeki KDV indirimi üreticileri sevindirdi
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
392778 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
293855 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109465 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
52715 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
52465 kez okundu
Green Card programı süresiz olarak durduruldu
İlaç fiyatları artırıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adı deÄŸiÅŸiyor
ATM’den para çekmede yeni dönem
26 ÅŸirkete “mali müşavir” operasyonu
Yeni harçlar belli oldu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Green Card programı süresiz olarak durduruldu
İlaç fiyatları artırıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adı deÄŸiÅŸiyor
ATM’den para çekmede yeni dönem
26 ÅŸirkete “mali müşavir” operasyonu
Yeni harçlar belli oldu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan