15 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Borsa İstanbul’da spor endeksi 2020’de yüzde 92,2 değer kazanırken, 4 spor şirketi de yatırımcısını sevindirdi.
Kovid-19 salgınına ilişkin olumlu haberler, 2019-2020 sezonunda ertelenen Süper Lig’in yeniden başlaması, kulüplerin gerçekleştirdiği transferler ve borçlarının yapılandırılmasına ilişkin gelişmeler yıl genelinde spor şirketlerinin hisse performansını olumlu etkiledi.
Analistler, salgın, kulüplerin mali yapılarının Bedava bonus kötü olması, borçlarının artması, zarar açıklamaları gibi olumsuz etkenlere karşın spor şirketlerinin yıl genelinde hisse senedi piyasalarında başarılı bir performans sergilediğini ifade etti.
Fenerbahçe Futbol AŞ, 2020’de yüzde 104,3 prim ile yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi oldu. Analistler, Fenerbahçe’nin ligde iddiasının devam ettiğini belirterek, kulübün gerçekleştirdiği transferlerin de hisse performansını olumlu etkilediğini söyledi.
Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar’ın hisseleri geçen yıl yüzde 99,5 değer kazandı. Analistler, Galatasaray’ın yeşil sahalarda başarılı bir sezon geçirdiğini, gösterdiği başarılı performansı borsaya da yansıttığını ifade etti.
Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği’nin hisseleri geçen yıl yüzde 90 değer kazandı. Analistler, Trabzonspor’un bu sezon üst sıralarda yer almamasına karşın 2019-2020 sezonunu ikinci sırada tamamlayarak son 9 sezonun en iyi dönemini geçirdiğini, bunun da hisselerine pozitif yansıdığını söyledi.
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ ise yatırımcısına geçen yıl yüzde 64,9 kazandırdı.
Geçen ay yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi ise Beşiktaş oldu. Söz konusu dönemde Beşiktaş’ın hisseleri yüzde 23,2, Galatasaray’ın hisseleri de yüzde 7,4 arttı.
Aralıkta Trabzonspor’un hisseleri yüzde 3,7, Fenerbahçe’nin hisseleri de yüzde 10,6 değer kaybetti.
Halka açık 4 spor şirketi arasında en yüksek piyasa değerine Fenerbahçe sahip oldu. Fenerbahçe, geçen yılı 2 milyar 925 milyon 848 bin 800 lira piyasa değeriyle tamamladı.
Fenerbahçe’yi 2 milyar 187 milyon lira piyasa değeriyle Galatasaray, 1 milyar 220 milyon lira piyasa değeriyle Trabzonspor ve 969 milyon 600 bin lira piyasa değeriyle Beşiktaş izledi.
AA
Elektrik tüketimi aralıkta arttı
TSE’den Makine Ürünleri İthalat Denetimine Yeni Talimat: Ambalajların Tamamı Açılacak
“Gümrük uyumu siparişten önce başlamalı”
TÜRK-İŞ asgari ücret masasına oturmadı
Hangi Çiçek Soğanlarının İhracatı Yasaklandı?
Yeşilova Otomotiv’e Karsan’dan “Kalite Ödülü”
TCMB Başkanı Fatih Karahan: Ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz
AJet’ten yurt dışı seyahatlerde yüzde 40 indirimli bilet
İşte dünyanın en güçlü kadınları
Yan Yana’ 2025’in en çok izlenen filmi oldu
DEM Parti bugün Bahçeli’yi ziyaret edecek
TSE’den Makine Ürünleri İthalat Denetimine Yeni Talimat: Ambalajların Tamamı Açılacak
“Gümrük uyumu siparişten önce başlamalı”
TÜRK-İŞ asgari ücret masasına oturmadı
Hangi Çiçek Soğanlarının İhracatı Yasaklandı?
Yeşilova Otomotiv’e Karsan’dan “Kalite Ödülü”
TCMB Başkanı Fatih Karahan: Ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz
AJet’ten yurt dışı seyahatlerde yüzde 40 indirimli bilet
İşte dünyanın en güçlü kadınları
Yan Yana’ 2025’in en çok izlenen filmi oldu
DEM Parti bugün Bahçeli’yi ziyaret edecek
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan