13 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Suudi Arabistan, Kovid-19 nedeniyle 6 ay ara verilen ve 4 Ekim’de yeniden baÅŸlayacak olan umre ziyaretleri için birtakım tedbirler alınacağını duyurdu.
Resmi haber ajansı SPA’da yayımlanan haberde, gelecek pazar yeniden baÅŸlayacak umre ziyaretleri için alınacak bu önlemlerin neler olduÄŸu açıklandı.
Kovid-19 tedbirleri kapsamında Kabe ve Haceru’l Esved çevresine konulan barikatın orada kalmaya devam edeceÄŸi, umrecilerin Kabe ve Haceru’l Esved’e ulaÅŸmasının ve dokunmasının engelleneceÄŸi ifade edilen haberde, Kabe’nin de içinde bulunduÄŸu Mescid-i Haram‘ın günde 10 kez dezenfekte edileceÄŸi belirtildi.

Umrecilere zemzem suyunun kapalı kutular içinde verileceÄŸi aktarılan haberde, Kovid-19 belirtisi gösteren umreciler için de karantina odaları hazırlandığı bilgisi paylaşıldı.
İçiÅŸleri Bakanlığı kaynakları 23 Eylül’de yaptıkları açıklamada, ülke içinden umre yapmak isteyenler için 4 Ekim’den itibaren Mekke‘de Kabe’nin de içinde bulunduÄŸu Mescid-i Haram’ın yüzde 30’luk kapasiteyle (günlük 6 bin kiÅŸi için) açılacağını, 18 Ekim’den itibaren ise Mescid-i Haram ile Mescid-i Nebevi‘deki Ravza-i Åžerif‘in yüzde 75 kapasiteyle ülke içinden ziyaretçileri kabul edeceÄŸini aktarmıştı.
Kasım ayının başından itibaren ise yurt içi ile yurt dışından umre ve ibadet için gelenlerin kabul edilmeye baÅŸlanacağını belirten kaynaklar, bu aÅŸamada Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’nin Kovid-19 önlemleri alınarak tam kapasiteyle ibadete açılacağını ifade etmiÅŸti.
Kovid-19 salgını nedeniyle bu yıl hac ibadeti sadece Suudi Arabistan’da yaÅŸayanlarla sınırlı tutulmuÅŸ, yurt dışından hacı adayı kabul edilmemiÅŸti.
AA
Bursa’da taksi ve dolmuÅŸ ücretlerine zam!
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
418797 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
295172 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
110875 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
79112 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
78500 kez okundu
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
İlaç fiyatlarına yüzde 6 zam
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
İlaç fiyatlarına yüzde 6 zam
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan