04 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, normalleÅŸme sürecinde sektörlere yönelik hazırlanan rehberlerin ‘COVID-19 SaÄŸlık Yönetimi ve Çalışma Rehberi’ baÅŸlığı altında toplandığı belirtildi.
Daha önce yayımlanan rehberlerde güncellemeler yapılırken, rehberde 11 sektöre yönelik alınması gereken tedbirlerin ise ilk kez yayımlandığı belirtildi.
Rehberde; Beyaz eÅŸya ve mobilya maÄŸazalarında, kozmetik ve parfümeri maÄŸazalarında, akaryakıt istasyonlarında, market ve süpermarketlerde, oto yıkamalarda, oto servis, tamirhaneler ve lastikçilerde, oto galeri ve oto kiralama iÅŸletmelerinde, ofis ve büro sisteminde faaliyet gösteren tüm iÅŸletmelerde, emlakçılar ve gayrimenkul danışmanlık ofislerinde, elektronik ve telekomünikasyon maÄŸazalarında ve tesisatçılarda alınması gereken önlemler yayımlandı.
“İÇERİYE MİSAFİR ALMAYIN”
Buna göre; beyaz eÅŸya ve mobilya maÄŸazalarında çalışan ve müÅŸteri dahil 4 metrekareye 1 kiÅŸi olacak ÅŸekilde içeriye müÅŸteri alınması gerektiÄŸi istendi.
Kozmetik ve parfümeri maÄŸazalarında, iÅŸ yeri giriÅŸinde müÅŸteriler tarafından kullanılmak üzere el antiseptiÄŸi veya en az yüzde 70’lik alkol içeren kolonya bulundurulması gerektiÄŸi bildirildi.
Akaryakıt istasyonlarında ise maskesiz ve maskeyi uygun ÅŸekilde kullanmayan müÅŸterilerin içeri alınmaması, yine market ve süpermarketlerde aralıklı olarak sosyal mesafenin korunması ile ilgili anonsların yapılması gerektiÄŸi vurgulandı.
EL ANTİSEPTİĞİ ŞARTI
Oto yıkamalarda ile oto servis, tamirhaneler ve lastikçilerde, müÅŸteriler ve çalışanlar için el antiseptiÄŸi bulundurulması gerektiÄŸi kaydedildi.
Oto galeri ve oto kiralama iÅŸletmeleri, ofis ve büro sisteminde faaliyet gösteren tüm iÅŸletmeler, emlakçılar ve gayrimenkul danışmanlık ofisleri ve tesisatçılarda iÅŸ yerine misafir alınmaması istendi.
Elektronik ve telekomünikasyon maÄŸazalarında müÅŸterilerin sadece teÅŸhir ürünlerini incelemelerine izin verilmesi gerektiÄŸi kaydedildi.
THY’de yeni dönem
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
415918 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
294995 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
110697 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
76233 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
75624 kez okundu
NATO: Türkiye dahil tüm müttefiklerin yanındayız
İran’dan Türkiye hava sahasına ateÅŸlenen füze Hatay’da düşürüldü
BEST Grubu İftarda Buluştu
Akaryakıta dev zam geliyor: Tarih belli oldu
ABD-İsrail ile İran savaşında beşinci gün
TL varlıklarda sert satış
Bakan Şimşek: Çatışmalar, dış ticarette kısa vadeli baskı yaratabilir
İsrail’de CNN TÜRK ekibine gözaltı
Dış ticaret açığı şubatta yüzde 18,1 yükseldi
İsrail, Lübnan’a kara harekatı baÅŸlattı
NATO: Türkiye dahil tüm müttefiklerin yanındayız
İran’dan Türkiye hava sahasına ateÅŸlenen füze Hatay’da düşürüldü
BEST Grubu İftarda Buluştu
Akaryakıta dev zam geliyor: Tarih belli oldu
ABD-İsrail ile İran savaşında beşinci gün
TL varlıklarda sert satış
Bakan Şimşek: Çatışmalar, dış ticarette kısa vadeli baskı yaratabilir
İsrail’de CNN TÜRK ekibine gözaltı
Dış ticaret açığı şubatta yüzde 18,1 yükseldi
İsrail, Lübnan’a kara harekatı baÅŸlattı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan