13 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türkiye’nin havacılık motor merkezi TUSAÅž Motor Sanayii AÅž (TEI), insan kaynakları alanında gerçekleÅŸtirdiÄŸi çalışmaların sonucunda, Kincentric Best Employers (En İyi İşverenler) 2019 AraÅŸtırmasında “Çalışan BaÄŸlılığı Ödülü”ne 3’üncü kez üst üste layık görüldü.
Alınan bilgiye göre, 6 yılda 9 milli motor projesine imza atan TEI, baÅŸarısını insan kaynakları uygulamalarında da sürdürüyor.
Liderlik, çeviklik ve yetenek odağına iliÅŸkin yenilikçi bir yaklaşımla yürütülen projeler sonrasında TEI, çalışan baÄŸlılığını “En İyi İşverenler” seviyesine taşıdı. “Çalışan Memnuniyeti” Türkiye genelinde yüzde 73 iken, TEI yüzde 89 ile zirveye koÅŸtu. Benzer ÅŸekilde “Çalışan BaÄŸlılığı” Türkiye genelinde yüzde 55 iken, TEI yüzde 74 ile bu kategoride “En İyi İşverenler” arasında 3’üncü kez özel ödüle layık görüldü.
TEI Yönetim Kurulu BaÅŸkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut AkÅŸit, konuya iliÅŸkin deÄŸerlendirmesinde, hayata geçirdikleri insan kaynakları projelerinde çalışanların görüÅŸünü ve beklentilerini almak için uygun ortamlar saÄŸladıklarını, odak grup görüÅŸmeleri gerçekleÅŸtirdiklerini söyledi.
Çalışanlarının geliÅŸim alanlarına ve kariyer planlarına yönelik eÄŸitimler planladıklarını belirten AkÅŸit, ÅŸu görüÅŸleri dile getirdi:
“Yöneticilerimizin yetkinliklerini deÄŸerlendiriyor ve geliÅŸimlerini takip ediyoruz. Çok yönlü olarak tüm kademelerde geri bildirim sürecinin çalışmasına önem veriyoruz. Tanıma, takdir ve ödüllendirme sistemlerimizi son yıllarda yeniledik ve iÅŸletiyoruz. BaÅŸarılı çalışanlarımızı üst yönetimimizin ve kalabalık bir ÅŸirket katılımının olduÄŸu törenlerle ödüllendiriyor ve baÅŸarılarını ÅŸirket geneline duyuruyoruz. Ayrıca çalışanların birbirini ödüllendirdiÄŸi bir “Çalışan Ödülleri” sistemimiz var. Bu ödül tipinde çalışanlar çalışma arkadaÅŸlarını ödüle aday gösteriyor ve yine çalışanlardan oluÅŸan bir ödül komitesi ödüllendirilecek çalışanları belirliyor.”
Milli motor projeleri için çalışmaların hızla sürdüÄŸünü bildiren AkÅŸit, “35 yıllık tecrübemizle sektörde lider olan ÅŸirketimizde heyecanımızı paylaÅŸacak, özgün motor projelerimizde bizimle birlikte çalışacak yetenekli mühendis arkadaÅŸlarımızı da bekliyoruz. Biz, bu ödülün alınmasını tüm TEI çalışanları ve yöneticileri ile birlikte baÅŸardık. Aramıza yeni katılacak arkadaÅŸlarla da birlikte baÅŸarmaya devam edeceÄŸiz.” ifadelerini kullandı.
Bakan Pekcan: Kolay İhracat Platformu ile artık her bir ihracatçımızın dijital bir danışmanı olacak
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
İlaç fiyatlarına yüzde 6 zam
“Bir Milletin VaroluÅŸ Manifestosunun Tarihsel Arka Planı”
Teklif yasalaştı. Milli parklarda yeni dönem
Cari denge 6,8 milyar dolar açık verdi
Petrol tekrar 100 doların üzerine çıktı
Limonda gümrük vergisi düşürüldü
İspanya, İsrail’deki büyükelçisini geri çekme kararı aldı
Emekli bayram ikramiyesi için tarih netleşti
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
İlaç fiyatlarına yüzde 6 zam
“Bir Milletin VaroluÅŸ Manifestosunun Tarihsel Arka Planı”
Teklif yasalaştı. Milli parklarda yeni dönem
Cari denge 6,8 milyar dolar açık verdi
Petrol tekrar 100 doların üzerine çıktı
Limonda gümrük vergisi düşürüldü
İspanya, İsrail’deki büyükelçisini geri çekme kararı aldı
Emekli bayram ikramiyesi için tarih netleşti
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan