19 Kasım 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Türkiye’nin Otomobili prototipiyle tescil yolunda

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, prototipi tanıtılan otomobil için uluslararası alanda yürüttüğü tescil çalışmalarının yanı sıra ulusal alanda da TÜRKPATENT'te gerekli süreçlerin tamamlanması için gün sayıyor.

Türkiye’nin 60 yıllık hayalini gerçeÄŸe dönüÅŸtürme hedefiyle prototipi tanıtılan “Türkiye’nin Otomobili” projesinde gözler seri üretim için yapılacak fabrikaya odaklanırken, tescil süreçleri de ulusal ve uluslararası alanlarda hızla ilerliyor.

AA muhabirinin edindiÄŸi bilgiye göre, ülkenin vizyon projesi olarak 27 Aralık 2019’da tanıtılan ve 2022 sonunda ilk araçlarının seri üretimden çıkarılması planlanan “Türkiye’nin Otomobili”nde patent çalışmaları yürütülüyor.

Bu kapsamda, Türkiye’nin Otomobili GiriÅŸim Grubu (TOGG), otomobilin tasarımları için Avrupa’da bazı ülkelerin yanı sıra Rusya Federasyonu, ABD, Hindistan, Çin, Japonya ve Güney Kore’ye tescil baÅŸvuruları gerçekleÅŸtirdi.

Otomobilin Türk cumhuriyetlerindeki tescil çalışmalarında da sona gelindiÄŸi bildirildi. 

TÜRKPATENT’te tesciller birbirini izledi

Uluslararası alanda tescil çalışmalarının yanı sıra ulusal alanda da Türkiye’nin Otomobili’nin tescili için Türk Patent ve Marka Kurumuna (TÜRKPATENT) sınai mülkiyet baÅŸvuruları yapıldı.

Otomobilin “Hız sabitleyici yönetim sistemi” ile “Yarı deÄŸiÅŸtirilebilen bataryalı elektrikli araç ve deÄŸiÅŸtirilebilir batarya sistemi ve mekanik baÄŸlantı yapısı”nın patenti için baÅŸvuruda bulunuldu. TÜRKPATENT’te, söz konusu baÅŸvurular için araÅŸtırma ve inceleme raporlarının hazırlanması bekleniyor.

Kurum, TOGG tarafından çeÅŸitli sınıflarda 3 farklı baÅŸlıkta yapılan marka baÅŸvurularını ise uygun bularak gerekli tescilleri tamamladı. 

“Tescillenmezse taklit edilir”

TÜRKPATENT BaÅŸkanı Habip Asan, AA muhabirine, kurum tarafından saÄŸlanan sınai mülkiyet korumasının “ulusal” olduÄŸunu söyledi.

Türkiye’nin Otomobili’nin farklı ülkelerde korunmasını saÄŸlamak için oralarda da tescil baÅŸvurusu yapılması gerektiÄŸini belirten Asan, “Tescil süreçleri önemli. Farklı ülkelerde gerekli tescil baÅŸvuruları yapılmazsa Türkiye’nin Otomobili’nin tasarımı ve markası oralarda taklit edilebilir. TOGG’un sınai mülkiyet konusunda farkındalığı çok yüksek. Bu konuda gerekli tedbirleri de alıyor ve almaya da devam edecektir.” dedi.

Asan, TOGG tarafından BiliÅŸim Vadisi’nde Ar-Ge çalışmaları için 9 bin metrekare yer kiralandığını kaydetti. 

Muhabir: AyÅŸe BöcüoÄŸlu Bodur

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

DAÄ°B üyelerinden 2019’da 1,8 milyar dolarlık ihracat

HIZLI YORUM YAP