14 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Kayseri‘de Kocasinan Belediyesince çiftçilere 10 bin yıllık geçmişe sahip olduğu belirtilen siyez buğdayı tohumu ile organik tavuk gübresi dağıtıldı.
Kocasinan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, KAYÇEV Çevre Teknolojileri ve Enerji Sanayi Ticaret AŞ tesislerinde düzenlenen törene, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yanı sıra muhtarlar ve çiftçiler katıldı. Burada konuşan Çolakbayrakdar, genetiği değiştirilmemiş yapısıyla doğallığını koruyan siyez buğdayının hem çiftçinin gelirini artıracağını hem de sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlayacağını belirtti.
Geçen yıl ekimi yapılan ve bu yıl hasadı gerçekleştirilen siyez buğdayının Kocasinan’da yaygınlaştırılması için çalıştıklarını, uygulamanın Türkiye’ye model olduğunu anlatan Çolakbayrakdar, şöyle devam etti:
“Dağıttığımız siyez buğday tohumları, çiftçilerimiz tarafından Kocasinan’ın verimli ve bereketli topraklarında ekilecek. Geçtiğimiz yıl, KAYÇEV işbirliğiyle 10 bin dönümlük arazide ata tohumlarının ekimini yaptık, bu yıl ise hasadını gerçekleştirdik. Uygulama neticesinde elde ettiğimiz tohumları çiftçilerimize ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Çiftçiye 10 kiloluk 2 torba veriyoruz. Özellikle tarım, hayvancılık ve ziraatın yoğun olduğu bir bölgeyiz. Kayseri’deki tarım ve hayvancılığın yüzde 20’si Kocasinan bölgesinde yapılmaktadır.”
Çiftçiler ve muhtarlar ise uygulama sayesinde hem tüketicilere sağlıklı bir ürün sunacaklarını hem de ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayacaklarını aktararak Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından çiftçilere toplam 2 ton siyez buğday tohumu ve KAYÇEV’in ürettiği organik tavuk gübresi dağıtıldı.
AA
Mudiler bir ayda 7 ton altın sattı
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
391140 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
293774 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109377 kez okundu
4
Pegasus’tan İsrail kararı
51881 kez okundu
5
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
51086 kez okundu
TÜRK-İŞ asgari ücret masasına oturmadı
Hangi Çiçek Soğanlarının İhracatı Yasaklandı?
Yeşilova Otomotiv’e Karsan’dan “Kalite Ödülü”
TCMB Başkanı Fatih Karahan: Ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz
AJet’ten yurt dışı seyahatlerde yüzde 40 indirimli bilet
İşte dünyanın en güçlü kadınları
Yan Yana’ 2025’in en çok izlenen filmi oldu
DEM Parti bugün Bahçeli’yi ziyaret edecek
Asgari ücret maratonu bugün başlıyor
Rekabet Kurumu idari para cezası alt sınırını belirledi
TÜRK-İŞ asgari ücret masasına oturmadı
Hangi Çiçek Soğanlarının İhracatı Yasaklandı?
Yeşilova Otomotiv’e Karsan’dan “Kalite Ödülü”
TCMB Başkanı Fatih Karahan: Ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz
AJet’ten yurt dışı seyahatlerde yüzde 40 indirimli bilet
İşte dünyanın en güçlü kadınları
Yan Yana’ 2025’in en çok izlenen filmi oldu
DEM Parti bugün Bahçeli’yi ziyaret edecek
Asgari ücret maratonu bugün başlıyor
Rekabet Kurumu idari para cezası alt sınırını belirledi
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan