23 Nisan 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Merkez Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi 566. Sokak Rojava Sitesi’nde bulunan sitedeki 13 katlı binada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda AFAD, UMKE, itfaiye, 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
Yoğun dumanın oluştuğu binadan vatandaşlar tahliye edildi. Bazı vatandaşların sepetli vinç yardımıyla binadan tahliyesi sağlandı.
Yangında dumandan etkilenen aralarında çocukların da bulunduÄŸu 17 kiÅŸi kentteki hastanelere kaldırıldı. Hastanelerde tedavi altına alınanlardan 2’si çocuk 3 kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi.

Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışması sürüyor.
Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk ile olay yerinde incelemelerde bulundu, yangına ilişkin bilgi aldı.
ZorluoÄŸlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 18.30 civarında Rojava Sitesi’nde yangın çıktığını belirterek, yangına en baÅŸta itfaiye ve AFAD teÅŸkilatının müdahale ettiÄŸini söyledi.

Olay yerine sevk edilen ekiplerle binada tahliye sürecinin başlatıldığını bildiren Zorluoğlu, şunları kaydetti:
“Çok yoÄŸun bir duman olduÄŸunu görgü tanıkları ifade ettiler. Bizim personelimiz de aynı ÅŸeyi söylediler. Ben sizlerle ilk bilgileri, bulguları paylaÅŸacağım. Åžu anda binadan 17 yaralı çıkarıldı. Bunlar hastanelerimize nakledildiler. Hastanelerimizde bunlara müdahale edildi. Ancak ÅŸu ana kadar hastaneye intikal eden yaralılardan maalesef 2’si çocuk olmak üzere 3 vatandaşımızın vefat ettiÄŸi bilgisini aldım. DiÄŸer hastalarımızın durumu genel itibarıyla iyi ama onlar da yakın bir ÅŸekilde takip ediliyorlar. Åžu anda bina bütünüyle tahliye edildi, 2-3 sefer kontrol edildi. İçeride bir canlı ya da cansız insan bulunmadığı ÅŸeklinde itfaiye daire baÅŸkanlığının bana verdiÄŸi bilgi var.”

Yangında vefat eden vatandaÅŸlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil ÅŸifalar dileyen ZorluoÄŸlu, “Tabii meselenin hem idari boyutuyla hem de Sayın BaÅŸsavcımız da burada adli boyutuyla soruÅŸturulacağını ve herhangi bir ihmal varsa bu ihmalin de sorumluları tarafından bu ihmalin hesabının verileceÄŸini buradan sizlerle paylaÅŸmak istiyorum. Diyarbakır’ımıza geçmiÅŸ olsun.” ifadelerini kullandı.
ErdoÄŸan’dan Kurban Bayramı mesajı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
ABD Türkiye BüyükelçiliÄŸi’nden vize uyarısı
ÖTV Tebliğinde Önemli Değişiklik: Engelli Araç Alımında Kapsam Genişletildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırlaması
Ateşkes uzadı: Altın yükselişte
Trump: AteÅŸkesi uzatmak istemiyorum
Bakan Bolat: Türkiye-ABD ticaret hacmini 100 milyar dolara taşıyacağız
Borsaya ’23 Nisan’ düzenlemesi
Faili meçhul dosyalar raftan iniyor
Altın ve gümüş baskı altında
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
ABD Türkiye BüyükelçiliÄŸi’nden vize uyarısı
ÖTV Tebliğinde Önemli Değişiklik: Engelli Araç Alımında Kapsam Genişletildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırlaması
Ateşkes uzadı: Altın yükselişte
Trump: AteÅŸkesi uzatmak istemiyorum
Bakan Bolat: Türkiye-ABD ticaret hacmini 100 milyar dolara taşıyacağız
Borsaya ’23 Nisan’ düzenlemesi
Faili meçhul dosyalar raftan iniyor
Altın ve gümüş baskı altında
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan