29 Mart 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

2020 Rusya’da Türk fındığının tanıtım yılı olacak

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Rusya Federasyonu'na yönelik tanıtım atağı başlattı.
İFMİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Gören:
"2019'da uygulanan doğru politikalar, yaptığımız eğitimler ve zararlılarla mücadele çalışmaları meyvelerini verdi. Rakiplerimizde üretim düşerken, biz üretimimizi 776 bin tona dünyadaki payımızı da yüzde 69'a çıkarmayı başardık. Halen üretim ve ihracatta pazar lideriyiz"

Ä°stanbul Fındık ve Mamulleri Ä°hracatçıları BirliÄŸi (Ä°FMÄ°B), Avrupa’dan sonra öncelikli hedef pazarlar arasında belirlediÄŸi Rusya Federasyonu’na yönelik tanıtım atağına geçti. 

Ä°FMÄ°B açıklamasına göre, aralık ayında Moskova’ya giderek incelemelerde bulunan Ä°FMÄ°B Heyeti, 2020 yılında Rusya’da Türk fındığını tanıtmak için çeÅŸitli etkinlikler planlıyor.

Ä°FMÄ°B Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Haydar Gören baÅŸkanlığında, yönetim kurulu üyelerinden oluÅŸan heyet, Türkiye’nin Moskova Ticaret MüÅŸavirleri Feridun BaÅŸer ve Alper Eriten eÅŸliÄŸinde Rus yetkililerle bir araya geldi. Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar’ı da makamında ziyaret eden heyet ayrıca perakende pazar araÅŸtırması yaptı.

Gören, Türkiye Tanıtım Grubu (TTG) kapsamında gerçekleÅŸtirilecek projenin, Rusya’da Türk fındığının bilinirliÄŸini yükseltmeyi ve  ihracatın artırılmasını hedeflediÄŸini belirterek, özellikle dünyadaki saÄŸlıklı ürünlere yönelmeye paralel  Türk fındık ve mamullerinde doÄŸru pazarlama stratejisi ile kalite-saÄŸlık-marka üçgeninde bir algı oluÅŸturarak hedef pazarda tanınırlığının artırılmasını saÄŸlayacaklarını kaydetti.

Gören, “Türkiye’nin Rusya Federasyonu’na fındık ve mamulleri ihracatı son 12 aylık dönemde 20 milyon dolara ulaÅŸtı. Fındık ve mamulleri açısından önemli bir potansiyel barındıran Rusya pazarında 2020 yılında yapacağımız tanıtım çalışmaları ihracat artışını da beraberinde getirecektir.” dedi.

“Üretimdeki artışı ihracata yansıtmaya çalışıyoruz” 

Gören, Türk fındığının 2019 yılında üretimini tekrar artırarak rakipleri ile arayı açtığını hatırlatarak, “2018 yılında 515 bin ton fındık üreterek dünya üretiminden yüzde 56 pay aldık. GeçtiÄŸimiz yıllarda bu oran yüzde 80’lere ulaşıyordu. 2019 yılında uygulanan doÄŸru politikalar, yaptığımız eÄŸitimler ve zararlılarla mücadele çalışmaları meyvelerini verdi. Rakiplerimizde üretim düÅŸerken, biz üretimimizi 776 bin tona dünyadaki payımızı da yüzde 69’a çıkarmayı baÅŸardık. Halen üretim ve ihracatta pazar lideriyiz. Üretimdeki son artış ile liderliÄŸimizi pekiÅŸtirdik. Ülkemizin kazanımı için yeni pazar arama çalışmalarımızı da aralıksız sürdürüyoruz.”  bilgilerini verdi.

Türkiye’nin en fazla fındık ihraç ettiÄŸi 10 ülkeden 9’unun Avrupa ülkesi olduÄŸunu belirten Gören, “Almanya 370 milyon dolar ile ilk sırada yer alıyor. Onu 335 milyon dolar ile Ä°talya ve 115 milyon dolar ile Fransa takip ediyor. Son yıllarda yaptığımız tanıtım çalışmaları sonucunda ihracatımızın her geçen yıl arttığı Çin Halk Cumhuriyeti ise 60 milyon dolarlık ihracatla ilk 10 ülke arasında yerini aldı.” yorumunu yaptı.

Bu yıl yapacakları tanıtım çalışmalarıyla Rusya’da da hızlı bir artış yakalamayı hedeflediklerini aktaran Gören, “Ä°FMÄ°B olarak 2019 yılını 700 milyon doların üzerinde bir ihracatla kapattık. Yönetim kurulumuzun aldığı bir kararla 2020 yılı ihracat hedefimizi de revize ettik. 2020’de hedefimiz ihracatımızı 1 milyar doların üzerine çıkarmak olacak.” diyerek sözlerini tamamladı.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ä°STÄ°B’den yeni tarım desteklerine iliÅŸkin açıklama

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.