23 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

2021 Yılı Bütçesi kabul edildi

2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ​​​”Gayretlerimizin dayanağını oluÅŸturan bütçe sürecinde büyük ve güçlü Türkiye’nin inÅŸası için azim ve gayretle çaba sarf eden herkesle birlikte çalışmaktan özellikle memnuniyet duyuyorum.” dedi.

2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Komisyonda, CumhurbaÅŸkanlığı ile baÄŸlı ve ilgili kuruluÅŸların bütçelerinin görüÅŸülüp kabul edilmesinin ardından bütçe kanun teklifinin maddelerine geçildi.

16 maddeden oluÅŸan 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 7 maddeden oluÅŸan 2019 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi de komisyonda kabul edildi.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda DeÄŸiÅŸiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Konaklama Vergisi’nin uygulanması 1 Ocak 2022’ye ertelenmiÅŸti. 

Komisyonda kabul edilen önergeyle, bu kapsamda Konaklama Vergisi’ne yönelik 1 milyar lira olarak öngörülen 2021 yılı bütçe gelir tahmini cetvelden çıkarıldı.

DiÄŸer taraftan beyana dayanan KDV ile dahilde alınan KDV gelir tahminleri, ekonomide meydana gelebilecek canlanmaya baÄŸlı olarak 1’er milyar lira artırıldı.

CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Plan ve Bütçe Komisyonu BaÅŸkanı Cevdet Yılmaz ve siyasi partilerin temsilcileri, bütçenin kabul edilmesinin ardından kısa birer teÅŸekkür konuÅŸması yaptı.

205 saatlik bütçe mesaisi

Komisyon BaÅŸkanı Yılmaz, 38 gün süren, 20 birleÅŸim yapılan bütçe sürecinin sonunda komisyonun 205 saat mesai yaptığını söyledi.

GörüÅŸmelerin, Kovid-19 salgını nedeniyle TBMM Tören Salonu’nda yapıldığını hatırlatan Yılmaz, “Bu süreci kazasız belasız atlattığımız için sevinçliyiz, mutluyuz.” dedi.

TBMM BaÅŸkanı Mustafa Åžentop’a, bu imkanı verdiÄŸi için teÅŸekkürlerini ileten Yılmaz, “Kovid-19 sürecinde bir olumsuzluk yaÅŸamadıysak bu salonunun büyük etkisi var.” diye konuÅŸtu.

Yılmaz, 30’u komisyon üyesi toplam 202 milletvekilinin 2021 yılı bütçesi üzerinde konuÅŸma yaptığını belirterek, Meclis’teki milletvekili sayısının üçte birinden fazlasının, komisyona gelerek katkı saÄŸladığını belirtti.

Bütçe görüÅŸmelerinde 1200 civarında konuÅŸma yapıldığına dikkati çeken Yılmaz, “Gerçekten yorucu bir mesai. Bir gün deÄŸil, uzun bir mesai. Herkese teÅŸekkür ediyorum.” dedi.

Yılmaz, bütçenin, vatandaÅŸların refahına, huzuruna, milletin birliÄŸine ve kardeÅŸliÄŸine, Türkiye’nin geliÅŸme sürecini dünyada en üst sıralarda devam ettirmesine katkıda bulunmasını diledi.

“EleÅŸtirilerinizi not ettim”

Oktay, komisyonda, bugüne kadar yapılan özverili çalışmalar için katkılarını esirgemeyen milletvekillerine teÅŸekkür etti.

Milletvekillerinin görüÅŸ ve eleÅŸtirilerini not ettiÄŸini dile getiren Oktay, Cumhuriyet’in 100. kuruluÅŸ yıl dönümüne yaklaşırken toplumsal refahı her geçen gün daha da artırmak ve teknoloji baÅŸta olmak üzere her alanda bağımsızlığı pekiÅŸtirmenin, en önemli öncelikleri arasında yer aldığını belirtti.

Türkiye’yi, bu kapsamda bugüne kadar olduÄŸu gibi bundan sonra da kamunun tüm erkleriyle dayanışma içinde daha müreffeh seviyelere taşıyacaklarını vurgulayan Oktay, “Gayretlerimizin dayanağını oluÅŸturan bütçe sürecinde büyük ve güçlü Türkiye’nin inÅŸası için azim ve gayretle çaba sarf eden herkesle birlikte çalışmaktan özellikle memnuniyet duyuyorum.” dedi.

“Aldıkları ücretlerin çoÄŸunu katkı olarak verdiler”

KonuÅŸmasının sonunda, salgın sürecinde düzenlenen bağış kampanyasına da deÄŸinen Oktay, “Biz Bize Yeteriz” kampanyasıyla toplanan her ÅŸeyin ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını söyledi.

Oktay, şunları kaydetti:

“CumhurbaÅŸkanlığı ve kabine üyeleri olarak daire baÅŸkanı ve üzerindeki tüm yöneticiler hatta çalışanlarımızın yüzde 80’ine yakını, aldıkları ücretlerin çoÄŸunu katkı olarak verdiler. Kabine üyeleri, yıllık gelirlerinin en az yüzde 60’ını, bu yüzde 100’e varıyor, bağışladı. Bunu ifade etmedik, etmek istemedik ama ‘Bir baÅŸka ülke ÅŸunu yapıyor?’ derken, bunun kendi özümüzde olduÄŸunu özellikle ifade etmek istedim. Bunu sadece biz yapmadık, Türkiye’deki herkes yaptı. ‘Biz Bize Yeteriz’ kampanyasıyla toplanan her ÅŸey ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. ‘BaÅŸka bir ülke yaptı da biz yapmadık.’ deÄŸil, aynı ÅŸeyin çok daha fazlasını biz de yaptık. Zorunlu olduÄŸumuz için deÄŸil, gönülden yaptık.”

Bütçe görüÅŸmelerinin komisyon aÅŸamalarının tamamlanmasının ardından komisyon üyeleri, CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Oktay’a çiçek takdim etti, hatıra fotoÄŸrafı çektirdi.

2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2019 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin görüÅŸmeleri, 7 Aralık Pazartesi günü TBMM Genel Kurulu’nda baÅŸlayacak.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Mersin’de midibüs devrildi: 1 polis ÅŸehit

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.