25 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

3600 Ek Göstergede kritik tarih

EYT ve 3600 Ek Gösterge için kritik tarih geldi. Milyonlarca öğretmen, hemşire ve polis memurun beklediği, Hükümet ve Memur- Sen'in taraf olduğu 3600 Ek Gösterge Komisyonu üçüncü toplantısını yarın yapacak. Ardından taslak teklif haline getirilen Meclis'e sevk edilecek. Memur maaşları, emekli aylıkları ve emekli olurken alınan ikramiyeler artacak.

Ek gösterge düzenlemesine iliÅŸkin 12 mutfak çalışması yapıldı. Memur maaşı, memur emekli aylığı ve ikramiyelerde hesaplama kalemi olan ek gösterge uygulaması kadro, hizmet sınıfı, derecelere göre farklılık gösteriyor. Polis, hemÅŸire, öğretmen, din görevlilerinin yanı sıra ek göstergesi 2200’den düşük olanlar, göstergesi olmayanları da kapsayacak ÅŸekilde kapsamlı bir çalışma yapıldı.

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre, hükümet ek gösterge teklifini taraflarla paylaÅŸacak. Dört hizmet kolunun esas olmakla beraber birlikte kamu avukatları, il müdürleri, müftüleri gibi bazı statü gruplarına yönelik de düzenleme yapılacak. Memur-Sen Genel BaÅŸkanı Ali Yalçın, bugüne kadar 12 mutfak çalışması yapıldığını belirterek, “Åžimdi geneli kapsayacak ÅŸekilde bir teklif gelsin istiyoruz” dedi.

“MAYIS İÇERÄ°SÄ°NDE BÄ°TÄ°RECEĞİZ”

Konuya iliÅŸkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son yaptığı açıklamasında, kamu personelinin 3600 ek gösterge beklentisine deÄŸinerek, “Mayıs içerisinde bitireceÄŸimiz çalışmalardan birisi de kamu personelinin 3600 ek gösterge meselesi. Onu da kapsamlı bir ÅŸekilde ele aldık, çalışmalarımız nihayete ermek üzere, bu ay içerisinde tamamlayacağız ve milletimizle onu da paylaÅŸacağız. Çalışanlarımız ÅŸundan emin olsunlar, devletimiz sizi asla unutmadı. Türkiye’nin işçileri, Türkiye’nin emekçileri, emeklileri, Türk devleti sizin yanınızdadır. Bu enflasyonun tahribatını da ortadan kaldıracak çalışmalar önümüzdedir. Bunları adım adım kamuoyuyla paylaÅŸacağız” ifadelerini kullandı.

3600 EK GÖSTERGEDEN SONRA SIRA EYT’DE

Emeklilikte YaÅŸa Takılanlar (EYT) ise çalışmalarına baÅŸlanması içinse milyonlarca çalışanın beklediÄŸi diÄŸer bir mesele olan 3600 Ek Göstergenin çözüme kavuÅŸturulması gerekiyor. Mayıs ayında Meclis’e gelmesi beklenen düzenlemenin hemen ardından EYT konusunda çalışmaların da Ek Gösterge meselesinin çözülmesi ile baÅŸlayacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle yapılan toplantılar EYT’liler için de kritik önem taşıyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Brent petrolün varil fiyatı 112,10 dolar

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.