24 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

‘500 bine yakın Çinli’yi Türkiye’ye çekeceÄŸiz’

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy "21. yüzyılda ekonomide ve diplomaside, sahada ve masada etkili olmak, Asya ile el ele olmayı gerektirir." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 21. yüzyılda ekonomide ve diplomaside, sahada ve masada etkili olmanın, Asya ile el ele olmayı gerektirdiÄŸini belirterek, “2018 yılında yaklaşık 400 binden fazla Çinliyi ülkemizde misafir ettik. Bu ilginin devam etmesi halinde bu yılın sonunda 500 bine yakın Çinli misafiri ülkemizde görmenin mutluluÄŸunu yaÅŸamış olacağız.” dedi.

Ersoy, “Avrasya Kıtasına Odaklanmak: Karşılıklı Yarar ve Ortak Kazanca Dayalı Çin-Türkiye BeÅŸeri ve Kültürel Temasları” programında yaptığı konuÅŸmada, Barış Pınarı Harekatı’nda bölgenin huzur ve güvenliÄŸi için terör örgütlerine karşı mücadele veren kahraman Mehmetçik’e kolaylıklar dilediÄŸini söyledi.

Türkiye ve Çin devlet baÅŸkanları tarafından ortaya konan yüksek liderliÄŸin öncülüÄŸünde, siyaset ve ekonomide olduÄŸu kadar, kültür ve turizm alanında da iÅŸ birliÄŸinin güçlenerek süreceÄŸine olan inançlarının tam olduÄŸunu aktaran Ersoy, “Bakanlığım, ortak bir geleceÄŸi paylaÅŸma arzusunda olan Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki karşılıklı saygı ve iÅŸ birliÄŸine dayalı özel iliÅŸkilerin gelecek nesillere aktarılması konusuna büyük önem atfetmektedir.” diye konuÅŸtu.

Ersoy, şunları kaydetti:

“2018 yılı ülkemiz ve Çin arasındaki kültür ve turizm iliÅŸkileri bakımından çok güzel ve çok deÄŸerli bir yıl oldu. Çin’de Türkiye Turizm Yılı kapsamında müzikal gösterilerden, resim, fotoÄŸraf ve geleneksel Türk el sanatları sergilerine, edebiyattan sinemaya, gastronomiden turizm etkinliklerine çok geniÅŸ bir yelpazede çok sayıda etkinlik gerçekleÅŸtirildi. Bu vesileyle, Çinli dostlarımızın ülkemizin kültür, sanat ve turizm deÄŸerlerinin birbirinden güzel yönleriyle tanışmalarına vesile olduk ve olmaya devam ediyoruz. Ülkelerimiz arasındaki bu kaynaÅŸmada havayolu ulaşımının önemi yadsınamaz.

Aradaki binlerce kilometrelik mesafe artık önemini yitirmiÅŸtir. China Southern Havayolları’nın Ä°stanbul uçuÅŸlarına yeniden baÅŸlaması, Sichuan Havayolları’nın bu sene baÅŸlattığı direkt uçuÅŸlar da memnuniyet verici. Türk Hava Yolları’nın da Åžian’a baÅŸlatacağı uçuÅŸları diÄŸer ÅŸehirlerin izleyeceÄŸini ve havayolu hattının daha da yoÄŸunlaÅŸacağını düÅŸünüyorum.

Bu açıdan Çin Devlet BaÅŸkanı Åži Cinping’in Pekin’de açılışını yaptığı Pekin Daxing Havalimanı, Ä°stanbul Havalimanımız kadar önemsediÄŸimizi ve önümüzdeki dönemde Daxing Havalimanından Türkiye’ye direkt seferlerin baÅŸlamasını umut ettiÄŸimi de belirtmek istiyorum.”

“400 binden fazla Çinli’yi misafir ettik”

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Çinlilerin Türkiye’ye büyük bir ilgi gösterdiÄŸini gözlemlediklerini belirterek, “2018 yılında yaklaşık 400 binden fazla Çinli’yi ülkemizde misafir ettik. Bu ilginin devam etmesi halinde bu yılın sonunda 500 bine yakın Çinli misafiri ülkemizde görmenin mutluluÄŸunu yaÅŸamış olacağız.” diye konuÅŸtu.

Ersoy, turizmi sadece ekonomik bir aktivite olarak algılamadıklarını vurgulayarak, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

“Türkiye olarak turizmin ülkeleri yakınlaÅŸtırmada ne denli büyük bir öneme sahip olduÄŸunun bilinci içerisinde hareket ediyoruz. Topkapı Sarayı Müzesi’ni gezen Çinli misafirlerimizin müzede sergilenen birbirinden güzel Çin porselenlerini gördüÄŸünde iki coÄŸrafya arasındaki etkileÅŸimin tarih boyunca nasıl da kuvvetli bir ÅŸekilde sürdüÄŸünü idrak ettiÄŸini düÅŸünüyorum. Çin Halk Cumhuriyeti ve ülkemiz arasındaki etkileÅŸim resmî olarak da Kültür AnlaÅŸmaları, Kültürel DeÄŸiÅŸim Programları, Turizm Ä°ÅŸbirliÄŸi AnlaÅŸmaları, Karma Komisyon Programları ve Turizm Yılı etkinlikleri vasıtasıyla da yıllardır sürmektedir ve sürecektir.”

21. yüzyılda ekonomi ve diplomaside, sahada ve masada etkili olmanın, Asya ile el ele olmayı gerektirdiÄŸini aktaran Ersoy, “Asya dünyanın ekonomik merkezi haline gelmektedir. Nitekim uluslararası toplum Asya’da daha fazla yer almak için bir rekabet halindedir. Ülkemiz bu farkındalık ile mevcut yaklaşımımızı zamana uydurarak geleceÄŸe taşıyacak, Asya’nın farklılıklarını gözetirken bölgeye bütüncül bakabilen yeni bir açılım yapmıştır. Yeniden Asya adını verdiÄŸimiz bu açılımla iliÅŸkilerimizi, bundan sonra bütüncül bir çerçeve dahilinde daha da ilerleteceÄŸiz.” bilgisini verdi.

Ersoy, Türkiye ve Çin’in Asya’da kökleri en derine inen, kültürel üretimin baÅŸlıca ev sahibi uygarlıklar olduÄŸuna iÅŸaret ederek, ÅŸunları kaydetti:

“Çin’in 2013 yılında öne çıkardığı tarihi Ä°pek Yolu’nun deniz ve demir yollarıyla yeniden canlandırılmasını öngören ‘KuÅŸak ve Yol Projesi’ çerçevesinde Türkiye ve Çin stratejik iÅŸ birliklerine imza atmaktadır. Bu gelecek vizyonu sayesinde iki ülke enerji, ekonomi, kültür ve ulaşım baÅŸta olmak üzere hemen tüm alanlarda iÅŸ birliÄŸini artırmaktadır. Türkiye, Çin’in kısaca ‘KuÅŸak ve Yol’ olarak adlandırılan giriÅŸiminin hayata geçirilmesi için yürütülen çabaları desteklemekte ve söz konusu giriÅŸim açısından kilit bir konumda yer almaktadır.”

Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluÅŸunun 70’inci yıl dönümünü tebrik eden Ersoy, gelecek dönemde de iki dost ülkenin kültürel iliÅŸkilerinin ivmelenerek artacağının altını çizdi. 

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Tel Abyad’da terörün izleri hızla siliniyor

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.