03 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
İngiltere‘de Kovid-19’un daha hızlı yayılan bir türünün vakaları artırmasının ardından üçüncü kez ilan edilen ve ÅŸubat ayının ortalarına kadar devam edecek ulusal karantina uygulaması baÅŸladı.
Daha önce alınan sıkı önlemler kapsamında temel ihtiyaç malzemeleri ve eczanelerin dışında tüm iÅŸ yerlerinin kapalı olduÄŸu baÅŸkent Londra’da, karantinanın baÅŸlamasıyla cadde, meydan ve metrolar sessizliÄŸe büründü.
Ulusal karantinanın uygulandığı ilk günde, kentteki Piccadilly Meydanı, Oxford ve Regent caddelerinin boÅŸ olduÄŸu görüldü.
İngiltere BaÅŸbakanı Boris Johnson, dün yaptığı ulusa sesleniÅŸ konuÅŸmasında, Kovid-19 mutasyonunun yayılma hızını görmenin hem moral bozucu hem de endiÅŸe verici olduÄŸunu söylemiÅŸti. Johnson, bilim insanlarının bu türün yüzde 50-70 daha fazla bulaşıcı olduÄŸuna inandığını ve bu nedenle insanların virüse yakalanma olasılıklarının çok daha yüksek olduÄŸunu vurgulamıştı.
Salgının baÅŸlamasından bu yana hastanelerin de Kovid-19’un ilk çıktığı zamana oranla daha fazla baskı altında olduÄŸunu vurgulayan Johnson, “endiÅŸe verici rakamlar göz önüne alındığında hızla yayılan Kovid-19 türünü kontrol altına almak ve ülkede aşılamanın yaygınlaÅŸmasına yardımcı olmak için daha fazlasının yapılması gerektiÄŸinin netleÅŸtiÄŸini” ifade etmiÅŸti.
Bu kapsamda yeniden karantinaya gitme kararı aldıklarını duyuran Johnson, insanların alışveriÅŸ, evden çalışılamaması durumunda iÅŸe gitmek, tıbbi yardım almak, egzersiz gibi temel sebepler haricinde dışarıya çıkmamalarını istemiÅŸti. BaÅŸbakan, ulusal karantinanın ÅŸubat ayı ortasına kadar devam edeceÄŸini, ilk ve orta dereceli okulların bugünden itibaren uzaktan eÄŸitime geçeceÄŸini ve ulusal çaptaki sınavların da erteleneceÄŸini bildirmiÅŸti.
75 binden fazla kiÅŸinin Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiÄŸi ülkede, daha önce 2 kez karantinaya gidilmiÅŸti.
AA
ErdoÄŸan, Bahçeli’yi evinde ziyaret etti
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
415648 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
294983 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
110676 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
75965 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
75353 kez okundu
Bakan Şimşek: Çatışmalar, dış ticarette kısa vadeli baskı yaratabilir
İsrail’de CNN TÜRK ekibine gözaltı
Dış ticaret açığı şubatta yüzde 18,1 yükseldi
İsrail, Lübnan’a kara harekatı baÅŸlattı
Şubat ayı enflasyon verileri açıklandı
Mart ayı kira zam oranı belli oldu
ABD, 14 ülkedeki vatandaÅŸlarını uyardı: “Derhal ayrılın”
Bursa’nın milletvekili sayısı arttı
Altında yükseliş sürüyor
Tutuklanan Tanju Özcan görevden uzaklaştırıldı
Bakan Şimşek: Çatışmalar, dış ticarette kısa vadeli baskı yaratabilir
İsrail’de CNN TÜRK ekibine gözaltı
Dış ticaret açığı şubatta yüzde 18,1 yükseldi
İsrail, Lübnan’a kara harekatı baÅŸlattı
Şubat ayı enflasyon verileri açıklandı
Mart ayı kira zam oranı belli oldu
ABD, 14 ülkedeki vatandaÅŸlarını uyardı: “Derhal ayrılın”
Bursa’nın milletvekili sayısı arttı
Altında yükseliş sürüyor
Tutuklanan Tanju Özcan görevden uzaklaştırıldı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan