18 Ekim 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Kovid-19 takip merkezleri açılıyor

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs geçiren hastaların sağlık durumlarının kontrol ve takibi için "Kovid-19 Takip Merkezleri"ni açmaya başladı.

SaÄŸlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ankara ve EskiÅŸehir’de pilot uygulamalarına baÅŸlanan merkezlerin kısa sürede 24 ildeki 30 saÄŸlık bölgesine, daha sonra da tüm yurda yaygınlaÅŸtırılması planlanıyor. 

Merkezlerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) geçirmiÅŸ hastaların, varsa hastalığa baÄŸlı komplikasyonları en az iki yıl boyunca takip edilecek ve olası saÄŸlık sorunlarına erken müdahale edilecek.

Hastalığa yönelik saÄŸlık hizmet kalitesini artırmak için belirlenecek yeni politikalara yönelik çalışmaların da yürütüleceÄŸi merkezlerde bilimsel araÅŸtırmalara zemin oluÅŸturacak yeni yöntemler geliÅŸtirilecek.

Gönüllülük esasına göre

SaÄŸlık Bilimleri Üniversitesi Dışkapı Yıldırım Beyazıt EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi’nde 1 Aralık, EskiÅŸehir Åžehir Hastanesi’nde ise 8 Aralık itibarıyla hasta kabulüne baÅŸlayan merkezler tamamen gönüllülük esasına göre, davet usulüyle çalışıyor.

Kovid-19 geçirmiÅŸ vatandaÅŸlar aranarak, merkeze davet ediliyor ve randevu oluÅŸturuluyor. KiÅŸinin saÄŸlık durumu deÄŸerlendirilerek, gerek duyulması halinde ilgili uzmanlık alanlarına da yönlendirmeleri yapılıyor. Böylece Kovid-19’un uzun dönemli etkileri yakından takip edilerek, olası saÄŸlık sorunlarının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Merkezlerdeki iÅŸlemler ücretsiz yapılıyor.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Dolar ne kadar ?

HIZLI YORUM YAP