07 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Dijital değişime ayak uyduramayan kurumlar kaybolacak

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, "Değişimin hızı artarken, kurumların da bu değişimin gerisinde kalmadan dijitalleşmesi elzem olacak, değişime ayak uyduramayan kurumların kaybolduğunu göreceğiz" dedi.

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, pandemiden önce dijitalleşme yönünde değişen davranışların pandemiyle birlikte hız kazandığını belirterek, “Değişimin hızı artarken, kurumların da bu değişimin gerisinde kalmadan dijitalleşmesi elzem olacak, değişime ayak uyduramayan kurumların kaybolduğunu göreceğiz.” dedi.

Sezen,  İş Bankası’nın koronavirüs  salgını döneminde mobil ve internet bankacılığı alanında müşterilerine sunduğu hizmetler hakkında bilgi verirken, gelecek dönemde teknolojinin bankacılık sektörüne etkilerini de değerlendirdi.

Mobil bankacılık başta olmak üzere dijital bankacılık faaliyetleri konusunda bugüne kadar yapmış oldukları yatırımların faydasını bu dönemde gördüklerini belirten Sezen, mekan ve zamandan bağımsız olarak bankacılık işlemlerini yapma imkanı sunan, geniş fonksiyon setine sahip İşCep, maximum mobil, internet şubesi hizmetleri ve güçlü teknolojik alt yapı ile müşterilerin ihtiyaçlarını kesintisiz olarak hızlı ve kolay bir biçimde gerçekleştirebilmeleri için çok hazırlıklı olduklarını anlattı.

“Temassız ödeme hacmimiz 8 katın üzerinde arttı”

Yalçın Sezen, mobil ve internet bankacılığı kanallarıyla ilgili de bu dönemde önemli çalışmalar yaptıklarını anlattı.

İşCep üzerinde geliştirdikleri “Market” özelliği ile müşterilerin bankacılık dışındaki pek çok mobil uygulamaya şifresiz, hızlı ve kolay bir biçimde ulaşmalarını, e-devlete direkt girişten ticari işlemlere, sigortadan yatırıma, ödeme sistemlerinden kültür ve sanat alanına kadar pek çok ihtiyacın aynı dijital platform içerisinden uçtan uca karşılanmasını sağladıklarını belirten Sezen, pandemi döneminde müşterilerin dijital bankacılık davranışlarında da önemli değişimler gözlemlediklerini söyledi.

E-ticaret işlem hacmi yüzde 122 arttı”

Genel Müdür Yardımcısı Sezen, Kovid-19 süresince sosyal mesafenin azaldığı ve evde kalmak zorunda kalındığı bu dönemde alışveriş davranışının e-ticaret tarafında yükselişe geçtiğini belirtti.

Bu dönemin ihtiyaçları ile paralel sektörde market, elektronik eşya ve pazaryeri sitelerindeki e-ticaret işlem hacimlerinin 15 Mart öncesi döneme göre yüzde 80 arttığını ifade eden Sezen, “Bankamız işlem hacmi ise yüzde 122 artış gösterdi. Daha önce kartında hiç e-ticaret işlemi bulunmayan 300 bine yakın müşterimizin bu dönemde ilk kez online alışverişe yöneldiğini de gördük.” dedi.

Sezen, bu dönem sokağa çıkma kısıtlamasının, 65 yaş ve üstü bireylere ekstra zorluklar getirdiğini, tüm ihtiyaçlarını evden karşılamak zorunda kalan bu yaş grubundaki müşterilerin mobil kullanım davranışlarında artış olduğunu söyledi.

Kovid 19 öncesine göre, İşCep’in günlük aktif kullanıcı sayısı içerisinde söz konusu yaş grubu müşterilerin payının yüzde 23 artış gösterdiğini ifade eden Sezen, “Mobil ödeme platformumuz maximum mobile giriş yapan 60 yaş üstü kullanıcı adedi Kovid 19 öncesi döneme göre yüzde 52 seviyesinde arttı. Oranın bu kadar yüksek olmasının önemli bir nedeni de cep telefonu ile temassız olarak yapılan mobil ödemelerdi.” şeklinde konuştu.

Yapay zeka ve blockchain teknolojileri

Yalçın Sezen, uzunca süredir dünyanın görmediği, önceden hiç kimsenin tecrübe etmediği bir dönemden hep birlikte geçildiğini, bireylerin, kurumların ve ülkelerin görünmeyen bir düşmanla savaş halinde olduğunu söyledi.

Pandeminin ekonomik ve sosyolojik etkilerinin kuşkusuz uzun yıllar konuşulacağını belirten Sezen, “Bu dönem yaşadığımız değişim devam edecek. Değerlerimizden günlük davranışlarımıza kadar bir değişim yaşayacağız.” dedi.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Uludağ Ekonomi Zirvesi gelecek yıla ertelendi

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.